Gemeente Tilburg

6-10-2005
Meer halen uit band Tilburg - Turnhout
Comité Tilburg Turnhout gaat samenwerking tussen beiden steden versterken

Op 7 april jl. hebben burgemeester Vreeman en zijn Belgische collega van de gemeente Turnhout, de heer M. Hendrickx, afgesproken de samenwerking tussen beide steden te versterken.

Om dit te ondersteunen wordt een comité Tilburg Turnhout geïnstalleerd. Wethouder Janssen: We denken dat er kansen liggen voor verdere samenwerking op het gebied van toerisme, evenementen, economie en onderwijs. De bedoeling van ons samenwerkingscomité is dat ze hiervoor concrete activiteiten aandragen.

Vanuit Tilburg wordt het comité bemand door de heer Rosman, directeur Kamer van Koophandel, Paul Spapens schrijver en historicus en de heer Janssen, hoofd communicatie en PR van Scholengemeenschap De Rooi Pannen. De stads VVV Tilburg zal de komende twee jaar het secretariaat verzorgen. Na twee jaar kan het secretariaat door een organisatie in Turnhout worden vervuld.

Lange termijn
Ook voor de lange termijn (2006 - 2010) moet er een samenwerkingsplan komen. Naast stedelijke activiteiten denkt het comité ook na over het stimuleren van activiteiten tussen één of meerdere wijken in Tilburg met één of meerdere wijken in Turnhout die te kampen hebben met soortgelijke situaties (stedelijke vernieuwing, veiligheid). Wellicht kan de ene wijk een voorbeeld zijn voor de ander en andersom. Daarnaast kan het comité zich laten adviseren door organisaties en instellingen die reeds ervaring hebben opgedaan met een uitwisselingsactiviteit met Turnhout, bijvoorbeeld de Rooi Pannen.