Van Ede & Partners wint internationale award Spirit at Work

Van ede & partners

Den Haag, 6 oktober 2005 - Van Ede & Partners ontvangt op 21 oktober in New York de internationale award Spirit at Work. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan organisaties die spirituele waarden centraal stellen in de bedrijfsvoering en aandacht schenken aan de spirituele beleving van werknemers. Het is voor het eerst dat een zakelijke dienstverlener de prijs in ontvangst neemt.

In een tijd waarin werkstress, burnouts en focus op het korte termijngewin in veel bedrijven hoogtij vieren, vallen organisaties die in aanmerking komen voor deze award op. Zij besteden aandacht aan het geestelijke welzijn van hun werknemers. Het idee achter de award is dat andere organisaties het voorbeeld volgen en leren van onze manier van werken, aldus Josien Vermeer, directeur van Van Ede & Partners.

Volgens Vermeer wordt spiritualiteit op de werkvloer een steeds belangrijker onderdeel van de moderne bedrijfsvoering. Persoonlijke spiritualiteit is op een dusdanige wijze toegenomen dat steeds meer organisaties en bedrijven er door getransformeerd worden. De genomineerden voor de Award zijn organisaties die hoge ethische en spirituele waarden geïntegreerd hebben in hun bedrijfsvoering. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het benaderen en waarderen van de menselijke kant van alle bij de bedrijfsvoering betrokkenen. De ervaring leert dat dit resulteert in een gezonde en financieel succesvolle bedrijfsvoering.

Over de ISAW Award
De award is geïnspireerd door de ideeën van de visionaire futurist Willis Harman PhD (1919 - 1997). Harman gaf les in elektrotechniek en systeemanalyse aan de Stanford University in de VS en was daarna werkzaam als sociale wetenschapper, futuroloog en adviseur op het gebied van toekomststrategieën voor overheid en bedrijfsleven. Sinds 1977 hield hij zich bezig met noïtische wetenschappen. De wetenschap die zich bezighoudt met de manieren waarop de mens kennis vergaart: logisch denken van het intellect, waarnemen van ervaringen via de zintuigen en het intuïtief, spiritueel weten.

Van Ede & Partners
Van Ede & Partners is gespecialiseerd in outplacement, loopbaanbegeleiding, coaching en talentmanagement. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen ongeveer tachtig consulenten en twintig psychologen. Zij zijn zelfstandige professionals met ruime ervaring in verschillende maatschappelijke sectoren zoals bedrijfsleven, overheid, zorg en dienstverlening. De consulenten en psychologen werken in locale maatschappen, verspreid over het land. Op deze manier zijn zij goed bereikbaar voor opdrachtgevers en cliënten.


Noot voor de redactie,