Gemeente Harderwijk


Gemeente treedt op tegen illegaal dumpen zand en tuingrond

Ondanks de vele bekeuringen blijft het aantal meldingen en klachten over het illegaal dumpen van afval hoog. Dit constateert de milieu-inspecteur van de gemeente Harderwijk. Naast de klachten over het dumpen van grofvuil, gaan ook veel klachten over het dumpen van zand/tuinaarde. Overtollige grond uit de tuin wordt `gewoon' langs de weg, in het gemeentelijk plantsoen of in rietkragen langs de waterkant gedeponeerd. Tot grote irritatie van de andere buurtbewoners.

In de meeste gevallen wordt de dump gezien door een attente (buurt)bewoner die de gemeente belt. De meeste overtreders kunnen dan ook rekenen op een proces verbaal van de gemeentelijke milieu-inspecteur. Daarnaast moet de gestorte grond weer worden verwijderd en alsnog op de juiste manier afgevoerd. Doet de overtreder dat niet zelf, dan ruimt de gemeente de grond op. De rekening is dan echter wel voor de overtreder!

Afvoer overtollige zand/tuinaarde

Particulieren kunnen overtollig zand/tuingrond afvoeren naar het afvalbrengstation aan de Daltonstraat. Het station is op werkdagen geopend van 13.00 - 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 12.00 uur. De kosten: 5 euro per keer/lading (alleen kleingeld of chipknip). Het afvalbrengstation is alleen toegankelijk voor inwoners van Harderwijk en Hierden die afvalstoffenheffing betalen.

Wilt u meer weten over het aanbieden van afval kijk dan op uw afvalkalender of bel Snel Herstel tel.: 411 333.