Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 40

Zebrapad op de Vondellaan

Om de voetgangers een veiliger oversteek te bieden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een voetgangersoversteekplaats (zebrapad) aan te brengen op de Vondellaan ter hoogte van de Da Costastraat en het verkeersplateau nabij de scholen.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met 17 november 2005 kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: tel. 411 314.

Milieumeldingen

Bij de gemeente zijn de volgende meldingen op grond van de Wet milieubeheer ingediend:
- C.U.@7, Stationslaan 7, voor een cafe restaurant - Autopoetsbedrijf Sjaak ten Hove, Overveld 6, voor een autopoetsbedrijf
- Huisartsenpraktijk Stadsweide, Lage Wei 10/12, voor een Fysiothrapiepraktijk

Voor deze bedrijven gelden landelijke voorschriften. Zij hoeven geen milieuvergunning aan te vragen. Wel zijn de stukken in te zien in de Stadswinkel in het stadhuis. Bedenkingen indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Melding van verandering wet milieubeheer

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Scherpenzeels Oliehandel B.V., Flevoweg 119 te Harderwijk voor het veranderen van de parkeerplaats voor tankauto's en het opslaan van lege containers. De melding kan tot en met 17 november 2005 worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bezwaar kan bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Tegelijkertijd kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Raad van State.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Frisialaan 37: overkapping - Nonnenstraat 9: intern verbouwen woning

Er is een reguliere bouwvergunninge verleend voor: - Zuiderzeestraatweg 97: woning

Sloopvergunningen
Er is een sloopvergunning verleend voor: - Markt 4: bebouwing op achterterrein

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe vergunningaanvragen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Burgtstraat 6: dakkapel - Zeggemeen 50: vernieuwen berging en uitbreiden entree - Schippersmeen 87: uitbreiden woning - Schippersmeen 89: uitbreiden woning - Zeggemeen 51: uitbreiden woning en vernieuwen berging - Meidoornlaan 7: uitbreiden woning - Muidenpad 8: terrasoverkapping - Pijlkruidmeen 38: uitbreiden woning - Pijlkruidmeen 37: uitbreiden woning

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Burgemeester De Meesterstraat 11: gedeeltelijk vernieuwen woning met bedrijfsgebouw
- Strokelweg 5: clubhuis - Zuiderzeestraatweg 60: gedeeltelijk veranderen veldschuur - Van Noortlaan 2: stucadoren berging en bijgebouw - Bruggestraat 11: gedeeltelijk vernieuwen van horecapand en woning - Grensweg 9: uitbreiden woning - Einsteinstraat 5: proefwoning voor geluidmeting - Voltastraat 1: wijzigen gevel - Ir. Lelykade 5: verbouwen kantoor tot woning

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Strokelweg 5: verenigingsgebouw - Zuiderzeestraatweg 60-I: dak veldschuur

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Art. 15 WRO ter inzage van 6 oktober 2005 t/m 20 oktober 2005 - Van Lennepstraat 14: erker

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling (19 lid 3)

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen. De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel.

Ter inzage van: 6 oktober 2005 t/m 17 november 2005 - Albert Verweijplein 30: vergroten bedrijfsruimte - Veldkamp 33: hekwerk

De aanvraag(en) en het ontwerp-besluit (en) liggen gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Degenen die geen gebruik maken van de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, kunnen nadat het besluit is genomen, geen verdere rechtsmiddelen meer aanwenden (geen bezwaar c.q. beroep meer mogelijk). Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.