Politie Gelderland-Midden

Arnhem, twee Arnhemmers aangehouden

Publicatiedatum: 6-10-2005 14:44:34

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee Arnhemmers (38 en 48 jaar oud) in hun woonplaats aangehouden. De twee zouden ruzie hebben gehad over de huurwoning waar beide heren wonen. De ruzie liep uit de hand. Het kwam tot een handgemeen en de 38-jarige man zou stoeptegels door de ruit van de woning hebben gegooid. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse kwamen en hielden beide mannen aan. De Arnhemmers zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken Arnhemmer gepakt na roekeloos rijden
Publicatiedatum: 6-10-2005 14:33:47

De Arnhemse politie heeft woensdagavond op de Beeldhouwerstraat een 28-jarige Arnhemse automobilist aangehouden wegen het rijden onder invloed. De man trok even voor acht uur op de Steenstraat de aandacht van surveillerende agenten doordat hij een rij wachtende auto's inhaalde over de verdrijvingsvlakken. Vervolgens reed de man door rood licht. De agenten wilden de man hierop laten stoppen. De Arnhemmer ging er echter vol gas vandoor en reed nog een aantal keren door rood. Op de Beeldhouwerstraat stopte de Arnhemmer. Bij aanspreken roken de agenten alcohol, waarna de man werd aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,38 (ruim tweeënhalf maal de norm). Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, rijbewijs ingevorderd bij snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 6-10-2005 14:43:42

De politie heeft woensdagavond in Elst het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige man uit Antwerpen. Agenten zagen de automobilist omstreeks 22.15 uur met een te hoge snelheid over de A325 richting Nijmegen rijden. De man bleek met een snelheid van 125 km/u te hebben gereden. Op de A325 geldt echter, in verband met wegwerkzaamheden, een maximumsnelheid van 70 km/u. De Belg had geen rijbewijs op zak en moet deze alsnog afgeven bij de politie. Zijn auto werd op een veilige plek gestald; de kosten hiervoor komen voor rekening van de automobilist. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.