Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 6 oktober

Alkmaar 06-10-2005 - 14.54 uur

Verkeerscontrole

Wognum, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Oosteinderweg in Wognum. In totaal passeerden 448 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Hierbij reden 124 bestuurders te snel (28%). Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur.

Hoorn-Zwaag, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdag werden verkeerscontroles gehouden op de Westerdijk in Hoorn en de Oostergouw in Zwaag. Hierbij kregen 70 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden zonder autogordel (59x), het niet handsfree bellen (5x) en te hoge snelheid (3x). Hoogst gemeten snelheid: 85 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Alkmaar, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmorgen werd een roodlichtcontrole gehouden op de Helderseweg in Alkmaar. Al eerder werd aangegeven dat met name schoolgaande jeugd massaal het rood licht negeert. Ook werd aangekondigd dat er meerdere controles gehouden zouden gaan worden. De controle van vanmorgen leverde 17 (brom)fietsers op die een bekeuring kregen. Meerdere controles volgen.

Alkmaar-Heerhugowaard, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Ommering in Alkmaar. De controle werd uitgevoerd op het tijdstip dat er door wegwerkers aan de weg werd gewerkt. Van de 1670 passanten reden er 468 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur (28%). De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier maar liefst 107 km per uur. Ook werd een controle gehouden op de Westerweg in Heerhugowaard. Hier passeerden 2160 bestuurders de controleplaats waar een maximum snelheid gold van 80 km per uur. In totaal werden 219 bestuurders geflitst (10%). De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen de bekeuring thuis

Aanrijding met letsel

Hoorn, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmiddag omstreeks 16.35 uur reed een 32-jarige man uit Hoorn achteruit in zijn personenauto op De Weel in zijn woonplaats. Hierbij botste hij tegen een 18-jarig meisje met een fiets aan, die hem van achteren naderde. Het meisje kwam ten val en liep verwondingen op aan haar arm, been en gezicht. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Diefstal auto

Castricum, woensdag 5 oktober 2005

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 22.15 en 11.00 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Bm. Mooijstraat in Castricum. De eigenaar was vergeten de sleutelbos, met daaraan de autosleutel, uit de huisdeur te halen. De auto, een Peugeot 406 coupe, werd later teruggevonden in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De auto was zwaar beschadigd.

Politie in actie na melding

Bovenkarspel, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur deed de vader van een 10-jarige jongen de melding dat het jongetje had gezien dat een jong meisje (ongeveer 8 jaar oud) zou zijn ontvoerd. Het kind had gezien dat het meisje op de Stationslaan in Bovenkarspel in een auto zou zijn geduwd, waarna de auto was weggereden.

Door de politie werd een grootscheepse zoektocht gehouden naar de betrokken auto en het meisje. Hierbij werden ondermeer een helikopter en een speurhond ingezet. Ook werden de naburige politiekorpsen verzocht uit te kijken naar het voertuig.

Toen er omstreeks 22.00 uur nog niets was aangetroffen en er ook geen melding van vermissing van een jong kind was binnengekomen, werd geconcludeerd dat het jongetje het verhaal mogelijk had verzonnen. Het vermoeden dat het verhaal was verzonnen was al eerder op de avond naar voren gekomen.

Inbraak woning

Heiloo, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagavond werd tussen 19.15 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Laan van Zeeman in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een keukenraam te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Onbekend is nog of er iets is weggenomen.

Egmond-Binnen, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagavond werd tussen 18.40 en 22.45 uur ingebroken in een woning aan de Herenweg in Egmond-Binnen. De daders kwamen binnen door een badkamerraam op de begane grond, dat niet geheel afgesloten was, te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Onduidelijk is nog wat er werd ontvreemd.

Limmen, donderdag 6 oktober 2005

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 20.30 en 07.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Klapweide in Castricum. De daders kwamen binnen door het slot van de achterdeur te forceren. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Hieruit werden geld en pasjes gestolen.

Castricum, donderdag 6 oktober 2005

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 23.00 en 07.45 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Koningsdam in Limmen. De daders kwamen binnen door het slot van de achterdeur te forceren. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Hieruit werden geld, een laptop en een camera gestolen.

Rijden tijdens rijverbod

Alkmaar, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmorgen omstreeks 01.15 uur stonden enkele personen met een personenauto bij een tankstation aan de Middenweg in Heerhugowaard. Omdat de eigenaar/bestuurder aanstalte maakte om weg te rijden kreeg hij een rijverbod. Even later moest de politie echter constateren dat de auto en de mannen waren vertrokken. De auto werd teruggevonden bij het verkeersplein Kooimeer. Hier werd de bestuurder een 25-jarige Heerhugowaarder aangehouden. Uit de ademanalyse bleek, dat hij juist een slok teveel had gehad. Hij blies 265 ug/l, terwijl het wettelijk maximum op 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) ligt. De man kreeg een proces-verbaal. Ook zal hij zich moeten verantwoorden voor het rijden tijdens een rijverbod.

Aanrijding met alcohol

Berkhout, donderdag 6 oktober 2005
Op donderdagmorgen omstreeks 01.50 uur raakte de bestuurder van een personenauto op de Venneweg in Berkhout de macht over het stuur kwijt. De 28-jarige Amsterdammer reed daarbij tegen een boom. De gewaarschuwde politie constateerde alcoholgebruik. Omdat de bestuurder voor onderzoek werd overgebracht naar het ziekenhuis, was het niet mogelijk hem een ademanalyse af te laten leggen. Wel werd er een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.