Provincie Flevoland



Provincie steunt fruitteeltsector

De provincie Flevoland stelt 25.000,-- ter beschikking ter ondersteuning van de fruitteeltsector. Door advies of teeltbegeleiding aan te bieden worden de dit voorjaar door strenge vorst getroffen fruittelers geholpen bij het nemen van beslissingen voor het komende seizoen. De provincie vindt dat gezonde bedrijven die nu zwaar zijn getroffen met deze wijze van begeleiding weer perspectief moet worden geboden.

De ondernemers die serieus overwegen om te stoppen, dan wel overwegen door te gaan, kunnen met een zogenoemd adviestraject hun beslissing beter onderbouwen. Met deze ondersteuning streeft de provincie naar een goede structuur binnen de fruitteeltsector in de hoop dat deze in de komende jaren weer toonaangevend in Nederland zal worden.

Als gevolg van de ernstige vorstschade in de fruitteeltsector in Flevoland zijn vele fruitteeltbedrijven zwaar getroffen. Oogsten zijn verloren gegaan en extra kosten moeten worden gemaakt om de boomgaarden weer gereed te krijgen voor volgend seizoen. Gedeputeerde De Raad en enkele Statenleden hebben afgelopen voorjaar kennis genomen van de zware schade op de getroffen bedrijven. Tijdens dit bezoek heeft de provincie aangeboden de getroffen ondernemers tegemoet te zullen komen op basis van een projectmatige aanpak. Gedeputeerde De Raad: Die belofte wordt nu ingelost.