Gemeente Reimerswaal


Controle hondenbelasting

Op grond van de gemeentewet kunnen gemeenten hondenbelasting heffen. In de gemeente Reimerswaal wordt deze belasting geheven. Uit oogpunt van rechtsgelijkheid moet de gemeente er op toezien dat elke houder van één of meer honden aan de belastingplicht voldoet.

Binnenkort gaan de controleurs op pad. Aan de hand van een lijst van de gemeente kan de controleur nagaan of er voor een hond belasting betaald wordt. Wanneer dit niet het geval is kan dit zowel strafrechtelijke vervolging als verdubbeling van de aanslag tot gevolg hebben. Wanneer iemand niet thuis is probeert de controleur te beoordelen of er op het betreffende adres een hond aanwezig is. Zonodig komt de controleur later terug.

De controleur heeft een legitimatiebewijs, waar u hem/haar naar kunt vragen.

Als u houder bent van één of meer honden, waarvoor geen belasting betaald wordt is het ter voorkoming van bovengenoemde sancties, raadzaam uw hond(en) direct aan te melden bij de gemeente.

Een aangifteformulier kunt u krijgen aan de balie van het gemeentehuis, downloaden vanaf deze site (klik hier) of u kunt het aanvragen bij afdeling Financiën (telefoon 0113 395 271). (Geplaatst op: 06-10-2005)