Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 06-10-2005

FIETSSTER GEWOND GERAAKT

s-Hertogenbosch
Een meisje uit Sint Michielsgestel (leeftijd onbekend) is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oude Gestelseweg in s-Hertogenbosch. Ze fietste in de richting van s-Hertogenbosch toen ze een groep fietsers tegen kwam die de andere kant op fietste. Ze draaide even om met hen mee te rijden. Plotseling draaide ze weer de andere kant op om haar weg in de richting van s-Hertogenbosch te vervolgen. Bij het draaien lette ze vermoedelijk niet goed op. Een auto die in de richting van Sint Michielsgestel reed, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Sint Michielsgestel, claxonneerde nog en probeerde haar te ontwijken door in de berm te rijden. Toch ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster vermoedelijk door de buitenspiegel geraakt werd. Ze viel op de grond. Het slachtoffer had nekklachten, pijn aan haar schouder, onderarm en heupen. Ze is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISVREDEBREUK

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagmorgen een 22-jarige Bosschenaar aangehouden op een toilet in het ziekenhuis aan de Hervensebaan in zijn woonplaats. De man had zich daar opgesloten omdat hij daar wilde slapen. Omdat de man ook geen legitimatiebewijs bij zich had heeft de politie hem meegenomen. Op het bureau bleek de man een ontzegging voor dat gebouw te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN RUIT

Boxmeer
De politie heeft donderdagmorgen een 22-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden in de Julie Postelsingel. De man had even daarvoor de ruit van de voordeur van de bovenbuurman vernield. De twee hebben een conflict over geld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

97 BONNEN VOOR HET NIET DRAGEN VAN DE GORDEL

Oss
De politie heeft donderdagochtend 97 bonnen uitgeschreven aan automobilisten die geen gordel droegen. Op de JF Kennedylaan in Oss werden 47 bonnen uitgeschreven, op de Nieuwe Hescheweg 23 en op de Julianasingel vielen 26 mensen door de mand.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

Vlijmen
De politie heeft woensdagavond een 16-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen. De politie betrapte de jongen op heterdaad toen hij tegen een ruit van een winkel aan sloeg en een bord vernielde. Bij de fouillering bleek de verdachte ook een mes bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt of de jongen en de groep waar hij bij was mogelijk betrokken is geweest bij andere vernielingen.

BEDREIGING NA AANRIJDING

Sint-Oedenrode
De politie heeft woensdagavond twee inwoners van Eindhoven, 20 en 24 jaar oud aangehouden op de A50 ter hoogte van Sint-Oedenrode. De mannen waren op de A50 van achter aangereden door een 20-jarige automobilist uit Veghel. Vervolgens bedreigde de 20-jarige verdachte de man uit Veghel. Tevens bleek toen de man uit Veghel de politie belde vanwege de aanrijding dat zijn mobiele telefoon uit de auto ontvreemd werd, vermoedelijk door de twee verdachten. Daarop zijn zij beide aangehouden. De 24-jarige Eindhovenaar is na verhoor huiswaarts gestuurd, de 20-jarige verdachte is ingesloten voor de bedreiging.

SNELHEIDSCONTROLE LEVERT SIGARETTEN EN SOFTDRUGS OP

Boxtel
Een snelheidscontrole op de Schijndelsedijk heeft woensdagavond geleidt tot de vondst van sigaretten en softdrugs. Een 31-jarige automobilist reed 114 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. Onderzoek in de auto van de verdachte leverde diverse dozen van sloffen sigaretten en een zak met softdrugs op. De verdachte is aangehouden op verdenking heling van sigaretten en inzake de opiumwet. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG ZITTEN

s-Hertogenbosch -
Een 36-jarige Bosschenaar is op de Torenstraat in zijn woonplaats aangehouden. De man had nog 27 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij had in de afgelopen maanden diverse malen de algemene politieverordening overtreden zich hinderlijk opgehouden in portieken en in het openbaar drugs gebruikt. Hij is ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagavond een 46-jarige Bosschenaar aangehouden in een café aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch. De man wordt er van verdacht een 31-jarige plaatsgenoot in het café geslagen te hebben. Volgens getuigen zouden de mannen woorden hebben gehad. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

INBREKER OVERLOPEN, MAAR ONTSNAPT

s-Hertogenbosch
Een beveiligingsmedewerker heeft woensdagavond een inbreker overlopen in een bedrijvenpand aan de spinhuiswal in s-Hertogenbosch. De beveiliger wilde de inbreker aanhouden, maar die worstelde en verzette zich hevig. Hij kon loskomen en sloeg daarbij een medewerkster van het beveiligingsbedrijf tegen het hoofd. De inbreker kon ontkomen. De politie stelde een onderzoek in en zette daarbij eveneens een politiehond in. In de omgeving van het pand werd een auto aangetroffen die vermoedelijk van de inbreker is. Deze is inbeslaggenomen. Tevens heeft de politie DNA veilig kunnen stellen. Even later zag de beveiligingsmedewerker de inbreker lopen, maar de gewaarschuwde politie trof hem niet meer aan. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING ONDER INVLOED; RIJBEWIJS KWIJT

Rosmalen
De politie heeft woensdagavond een 37-jarige inwoonster uit Lent aangehouden op de A59 bij Rosmalen. De vrouw was tegen de auto voor haar opgereden die moest remmen. De politie Brabant-Noord hanteert het beleid Botsen is blazen. Onderzoek wees uit dat de vrouw zevenmaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 20 uur.

WONINGINBRAKEN

Den Dungen
Het inbrekersgilde heeft in de nacht van woensdag op donderdag toegeslagen in Den Dungen. In een woning in de JHR van Rijkckevorselstraat, de Zeterdonk, de Weidestraat en de Hofstraat is ingebroken. Er werden waardepapieren en geld weggenomen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Overloon - Een 30 jarige vrouw uit Overloon is op 5 oktober 2005 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 13 uit een winkel aan de Vierlingsbeekseweg te Overloon.

AANRIJDING LETSEL

Cuijk - Bij een aanrijding op de A73 te Cuijk op 6 oktober 2005 omstreeks 06.00 uur is een 41 jarige automobilist uit Oeffelt gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. De man reed op de A73 richting Nijmegen, toen de auto vermoedelijk een klapband kreeg en de bestuurder de vangrail raakte. De man bestuurde een bestelauto, geladen met bouwvakmaterialen, die verspreid over de rijbaan terechtkwamen. Er zijn geen verdere voertuigen bij betrokken. Een 35 jarige bijrijder uit Dusten (Dld) bleef ongedeerd.

TREINONGEVAL

Oss - Een 59 jarige automobilist uit Oss is op 5 oktober 2005 omstreeks 18.50 uur onwel geworden en hierbij met zijn auto op de linkerrijbaan gekomen. De man reed op de Molenstraat ter hoogte van de spoorwegovergang en reed hierdoor via de linkerrijbaan de spoorwegovergang op. De auto werd geraakt door een trein. De man raakte niet gewond.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Oss - Op de Megensebaan te Oss is op 6 oktober 2005 omstreeks 02.10 uur een 33 jarige man uit Polen aangetroffen. De man was niet aanspreekbaar. Bij onderzoek door ambulancepersoneel, bleek de man stomdronken. Hij is ingesloten ter ontnuchtering.