CCV sluit licentie met DASS BV

Het ccv

http://www.hetccv.nl

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft een licentie gesloten met certificatie-instelling DASS BV uit Nieuwegein. De licentie betreft de uitvoering door DASS van het certificatieschema BORG Beveiligingsbedrijf 2005. DASS is, naast licentiehouders NCP Certificatie, TÜV QA en KEMA Quality, de vierde certificatie-instelling (CI) die uitvoering gaat geven aan dit CCV-certificatieschema. Marktwerking in certificatie van preventievoorzieningen krijgt zo steeds meer vorm.

DASS is een joint venture van o.a. BRE Certification en Nagtglas Versteeg Inspecties en is geen onbekende voor het CCV. DASS certificeert Particuliere Alarmcentrales volgens de CCV-regeling BORG Particuliere Alarmcentrale. Tevens is DASS certificatie-instelling voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het Keurmerk Veilig Wonen (KVO).

Eén van de uitgangspunten van het CCV voor beheer van certificatieschema's is, dat deze worden uitgevoerd door gekwalificeerde CI's. CI's concurreren met elkaar op service en prijs. De Raad voor Accreditatie en het CCvD van het CCV zien er op toe dat de CI's hun klanten op vergelijkbare wijze beoordelen. Klanten kunnen straks dus een CI kiezen die het beste bij hen past. Marktwerking tussen CI's is goed voor de prijs-kwaliteit verhouding van certificatie. Verder zorgt marktwerking tussen CI's voor betere dienstverlening en service. Het CCV verwacht binnenkort nog met enkele andere CI's een licentieovereenkomst te sluiten.


Noot voor de redactie,