Campina Melkunie

Campina sluit productielijn drinks in Rijkevoort

Campina in Rijkevoort verder met productie kaas, boter en roomproducten

Campina maakt vandaag het voornemen bekend om in Rijkevoort (Nederland) de ter plaatse nog enige productielijn voor zuiveldranken te sluiten. Deze productie van zuiveldranken in kunststof flessen voor met name de out-of-home markt wordt deels overgebracht naar eigen bedrijven van Campina; de rest van de productie zal worden uitbesteed aan derden. Het grootste gedeelte van de productie van zuiveldranken was uit Rijkevoort al eerder overgebracht naar het afgelopen week geopende nieuwe hypermoderne productiebedrijf van Campina in het Belgische Aalter. De betrokken medewerkers (circa 20) zijn inmiddels geïnformeerd. Voor hen zullen de Sociale Regelingen van Campina van toepassing zijn.

Het voornemen past in het streven van Campina naar schaalgrootte in productie.
In het kader van haar strategie, die is gericht op internationale groei, innovatie en kostprijsbeheersing, investeerde Campina de afgelopen jaren Euro 80 miljoen in het Belgische Aalter. Het productiebedrijf van Campina in Aalter heeft zich ontwikkeld tot een hypermoderne productielocatie op Europese schaal, voor lang houdbare zuivelproducten (melk, zuiveldranken) voor de Europese markt en daarbuiten.

In Rijkevoort zet Campina de productie voort van kaas (groep Cheese & Butter) en roomproducten (groep Industrial Products).

De adviesaanvraag voor de aangekondigde sluiting is in voorbereiding. Vakbonden en ondernemingsraden zijn geïnformeerd en zijn waar nodig bij het proces betrokken.