Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 6 oktober 2005

Veelpleger aangehouden voor diefstal oud ijzer

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van ijzerwaren. Rond 14:10 uur werd de Bredanaar betrapt door een medewerker van een sloopterrein aan de Ceresstraat. Deze waarschuwde de politie die de Veelpleger kon aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Met 100 km/u door bebouwde kom: Rijbewijs kwijt

ETTEN-LEUR: Woensdag heeft de politie van Etten-Leur aan de Parklaan een snelheidscontrole gehouden. Agenten controleerden de snelheid van de weggebruikers met de lasergun. 34 bestuurders reden te hard. Een 18-jarige beginnende automobilist kon direct zijn rijbewijs inleveren. De man reed voorbij de controlepost met een snelheid van 100 km/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Dat was aanleiding om het rijbewijs in te vorderen en op te sturen naar het Openbaar Ministerie. Verder werden nog zeven bekeuringen uitgeschreven, waaronder drie voor het geven van een signaal ter waarschuwing voor de snelheidscontrole. De controle vond plaats tussen 15:00-17:00 uur, 19:30-20:00 en 20:30-21:15 uur.

Diefstal uit bedrijf

FIJNAART: Donderdag 6 oktober 2005 is aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Parallelweg. De dader is in de nacht van woensdag op donderdag het bedrijf binnen gekomen door het maken van een gat in het dak. Hierdoor kwam men in het magazijn van het bedrijf en heeft men de meterkast open gebroken. Verder heeft men sloffen sigaretten, shag en wisselgeld meegenomen.

Fietser raakt gewond in dichte mist

WILLEMSTAD: Op donderdagmorgen 6 oktober is een 47-jarige uit fietser uit Willemstad gewond geraakt op de Noordlangeweg. De man reed in de richting van Klundert en een 70-jarige autobestuurder, eveneens uit Willemstad, die in dezelfde richting reed, zag deze fietser te laat en reed er achter op. De fietser kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis te Roosendaal.

Inbraak in personenauto

ZEVENBERGEN: In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober is ingebroken in een personenauto, welke stond aan de Bouwensland. Men is de auto binnen gekomen door het open breken van het slot. Uit de auto werd geld en een zaklantaarn gestolen.

Twee Fransen aangehouden met 20 kilo softdrugs

BREDA: Woensdagavond rond 21:30 uur zijn aan de Olivier van Noortstraat twee mannen uit Wingles (Frankrijk) aangehouden. Het duo, 21 en 22 jaar oud, zaten in een geparkeerde auto met Franse kentekenplaten. Surveillerende agenten spraken het tweetal aan en zagen in de middenconsole een joint liggen. Een sterke henneplucht kwam hen tegemoet. Dat was voor de agenten aanleiding om het voertuig eens beter te controleren. In de kofferbak van de auto werd vervolgens een sporttas gevonden met daarin circa 20 kilogram hennep. De auto en de drugs zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Politie houdt tweetal aan na vondst 100 gram hennep

BREDA: Aan de Rijksweg A16 heeft de politie woensdagavond rond 21:30 uur een 28-jarige Fransman en een 24-jarige Belg aangehouden. Bij controle van de personenauto van het tweetal roken agenten dat een sterke henneplucht hen vanuit het voertuig tegemoet kwam. Bij nadere controle werd ruim 100 gram hasj aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. Het tweetal is na verhoor in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 56-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man in zijn auto aan de Grevelingenstraat. Op het bureau blies hij een waarde van 280 ug/l. Dat kwam hem te staan op een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

Inbrekers op de vlucht na afgaan alarm

BREDA: Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd in te breken in een woning aan de Boerenerf. Zij staakten hun werkzaamheden, nadat zij bij binnenkomst het inbraakalarm in werking hadden gezet. De dader(s) had gaatjes in het kozijn geboord om vervolgens het raam van het hendel te kunnen doen.

Diefstal van auto
BREDA: Aan de Achillesstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto gestolen. De donkergrijze Volkswagen Passat heeft het kenteken 63-HX-ZN. De auto is inmiddels door de politie internationaal gesignaleerd als gestolen.

Auteur: Henk Snepvangers