Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 oktober 2005

Man doet aangifte van mishandeling

NIEUW-VOSSEMEER: Een inwoner van Nieuw-Vossemeer heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man kreeg woensdag aan het einde van de middag bezoek van een boos familielid. Hij opende de deur, maar de ruzie escaleerde, waarna het slachtoffer met grote kracht tegen het onderlijf werd geschopt. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en een onderzoek ingesteld.

Politie houdt twee drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Woensdagavond werd een tweetal Belgen van 20 en 22 jaar oud door de politie gecontroleerd, omdat het vermoeden bestond dat zij kort tevoren betrokken waren geweest bij een drugstransactie. De mannen bleken inderdaad in het bezit te zijn van ca 30 gram softdrugs. De drugs werden in beslag genomen en de twee verdachten werden na betaling van een boete van 120 euro per persoon weer op vrije voeten gesteld.

Hulpdiensten komen in actie bij verschillende brandjes

In de nacht van woensdag op donderdag is op verschillende plaatsen brand ontstaan. De branden zijn door de brandweer met succes bestreden. De politie houdt er rekening mee dat in alle gevallen sprake is van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

SINT WILLEBRORD: Aan de Emmastraat werd omstreeks 22.45 uur een brand gemeld in een schuur achter een woning. Ruim een half uur later ontdekte een bewoner van de Weberstraat dat in een slaapkamer op de verdieping van zijn woning brand had gewoed. De brand was uit zichzelf gedoofd, maar had de nodige roet- en rookschade aangericht. Vermoedelijk heeft iemand via de stalen trap achter de woning een glasgordijn in brand gestoken, dat achter een openstaand raam hing. Ongeveer hetzelfde gebeurde later in een woning aan de Irishof. Ook hier werd aan de achterzijde van de woning via een openstaand raampje het glasgordijn in brand gestoken. Ook hier doofde het vuur uit zichzelf. De bewoonster ontdekte bij thuiskomst omstreeks 23.15 uur wat er was gebeurd.

Motoragent bekeurt tien weggebruikers

OUD GASTEL: Woensdagmiddag heeft een motoragent op de Dinteloordseweg een controle gehouden op naleving van het inhaalverbod. In totaal werden aan 9 weggebruikers een bekeuring van 95 euro overhandigd voor overtreding van dit verbod. Eén mobiel bellende automobilist werd voor 140 euro op de bon geslingerd.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagavond een 22-jarige man uit Roosendaal aangehouden, die ervan wordt verdacht eerder op de avond zijn vriendin en een baby met een mes te hebben bedreigd, omdat hij geld wilde hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen. De man zit nog vast.

Inbraak in twee horecagelegenheden

ROOSENDAAL: Een tweetal horecagelegenheden aan de Bloemenmarkt werd in de vroege donderdagmorgen bezocht door ongenode gasten. In een van beide gelegenheden werd geld ontvreemd uit speelautomaten. Men was binnengekomen via een klepraam aan de achterzijde. In de andere gelegenheid werd een buitendeur geforceerd, waarna het pand volledig werd doorzocht. Een binnendeur naar een kantoortje werd eveneens opengebroken, waarna uit het kantoortje een geldbedrag is meegenomen. De politie constateerde dat in en aan beide panden aanzienlijke schade is toegebracht.

Brand in houten schuur

ROOSENDAAL: Een bewoner van de Thorbeckelaan heeft donderdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. De man had in de nacht van dinsdag op woensdag een brandlucht geroken, maar kon de oorzaak op dat moment niet vinden. Uiteindelijk constateerde hij woensdagmorgen roet- en rookschade in een houten berging in de achtertuin. Hij schakelde de brandweer in, die op haar beurt adviseerde de politie in te lichten, omdat de brandweer sterk rekening hield met brandstichting.

Inbraak in bedrijf

HEERLE: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijfspand aan De Wijper. Eén van de ruiten aan de straatkant werd vernield, waarna het dievengilde de ruimte in is gekropen. Hoewel het bedrijf beveiligingsmaatregelen had genomen om de diefstal van computerapparatuur moeilijker te maken, wist de dader toch een computer en beeldscherm buit te maken. Vermoedelijk is hij hierna weer vertrokken via dezelfde weg waarlangs hij was binnengekomen.

Auteur: Manon Ostendorf