Gemeente Hellendoorn


Initiatief gestart voor ondernemersvereniging Winkelcentrum Kruidenwijk

Dinsdagavond 4 oktober hebben de ondernemers uit het winkelcentrum Kruidenwijk, de Kamer van Koophandel en wethouder Hegeman van de gemeente Hellendoorn met elkaar besproken hoe men gezamenlijk het winkelcentrum Kruidenwijk nieuw elan kan geven. Het initiatief voor dit gesprek komt voort uit de wens om gezamenlijk de toenemende leegstand in het winkelcentrum aan te pakken. De winkeliers hebben op zaterdag 8 oktober al een eerste initiatief gestart met het op touw zetten van een uitgebreid activiteitenprogramma. Zaterdag vindt de feestelijke onthulling van het kunstwerk op het plein van het winkelcentrum plaats. Daarmee heeft de Kruidenwijk een echt hart gekregen. Het plein nodigt uit om er overheen te lopen of om er even te blijven staan of zitten. En het leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten: dat zal zaterdag a.s. blijken!

Half oktober komt het gezelschap opnieuw bij elkaar om de activiteiten van 8 oktober te evalueren en te kijken of het starten van een ondernemersvereniging haalbaar is. Voor deze bijeenkomst worden ook de winkeliersvereniging, de wijkvereniging en de vereniging van appartementhouders rondom het plein uitgenodigd. Doelstelling van een dergelijke vereniging zal zijn om het plein tot een centrale ontmoetingsplek van de Kruidenwijk neer te zetten en leegstand tegen te gaan, door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren, maar ook door, samen met de gemeente, het plein meer aan te kleden met bijvoorbeeld bloembakken en meubilair. Wat al perfect is, bijvoorbeeld voldoende (gratis) parkeergelegenheid aan beide kanten van het winkelcentrum, zou ook meer belicht moeten worden.

Wethouder Hegeman heeft op dinsdagavond 4 oktober zijn waardering uitgesproken voor het initiatief van een gezamenlijk optreden van de winkeliers. Hij heeft eveneens aangegeven in gesprek te zijn met Vos Vastgoed Beleggingen die zelf ook zoeken naar mogelijkheden om de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum Kruidenwijk te vergroten.