Syntens

Innoveerpunt de ingang voor innoveren in Limburg Auteur:

De Limburgse MKB-ondernemer kan voortaan voor alle vragen over innoveren terecht bij Innoveerpunt. Innoveerpunt is een gezamenlijk initiatief van de Limburgse Kamers van Koophandel, de LWV, het MKB-Limburg, Industriebank Liof, de Provincie Limburg en Syntens. Het nieuwe loket bestaat uit een telefoonnummer 0900-2000345 en een website www.innoveerpunt.nl.

Tijdens de Business Dagen in Venlo opende gedeputeerde van Economische Zaken, Martin Eurlings, het nieuwe Innoveerpunt. Martin Eurlings: âVoortaan hoeven Limburgse ondernemers niet meer na te denken waar ze terecht kunnen met vragen over innoveren. Innoveerpunt helpt ze op weg. En dat is belangrijk want bij innovatie in het MKB ligt de sleutel tot de versterking van de concurrentiekracht van Limburg en de groei van de werkgelegenheid.â

Met Innoveerpunt bieden de Limburgse Kamers van Koophandel, de LWV, het MKB Limburg, Industriebank Liof, de Provincie Limburg en Syntens , MKB-ondernemingen één ingang voor alle vragen die zij hebben over innoveren. Als een ondernemer telefonisch of per e-mail contact opneemt met Innoveerpunt dan komt hij/zij in contact met een innovatieadviseur die nagaat welke instrumenten het beste ingezet kunnen worden voor de betreffende vraag.

Zo kan een ondernemer bijvoorbeeld het advies krijgen een (gratis) strategische innovatiescan te laten uitvoeren. Deze scan brengt de sterkten en zwakten in kaart en geeft aan waar de innovatienoodzaak voor zijn bedrijf, of branche ligt.

Vervolgens kan de ondernemer met een gratis kennisvoucher een operationeel probleem laten onderzoeken en oplossen, door bijvoorbeeld een onderzoeksafdeling van een universiteit, hogeschool of een ander bedrijf.

Indien een innovatie substantiële investeringen vergt, kan de ondernemer een beroep doen op één van de Triple In innovatiefondsen of het fonds voor achtergestelde innovatieleningen. Ook hiervoor wijst Innoveerpunt de weg.