Politie Amsterdam-Amstelland


Carjacking en poging

6-10-2005. De recherche van district Oost onderzoekt twee gevallen van diefstal van exclusieve personenauto's woensdagavond rond tien uur in de Cornelis Troostbuurt. Het betrof een diefstal met geweld op de Van Hilligaertstraat en een diefstal op de Hobbemakade.

In beide gevallen werden de bestuurders in de buurt van hun voertuig overvallen door onbekende mannen. Deze hielden hun slachtoffers in bedwang en beroofden hen van de autosleutels. In de Van Hilligaertstraat wist de 36-jarige bestuurder echter na een worsteling zijn auto terug te veroveren toen de berovers weg wilden rijden. Hij kon een van de mannen zijn auto uit werken waarna de overvallers eieren voor hun geld kozen en wegrenden in onbekende richting. De bestuurder raakte lichtgewond. Even later werd een andere bestuurder op de Hobbemakade op een soortgelijke wijze door een aantal mannen wel beroofd van zijn vervoermiddel. De daders reden met het voertuig weg in de richting van het Roelof Hartplein.

---

Overval op restaurant

6-10-2005. Woensdagavond rond half tien werd een horecagelegenheid aan de Aalsmeerweg door twee gewapende en gemaskerde mannen overvallen. Er raakte niemand gewond. De daders zijn voortvluchtig. Personeelsleden van het restaurant zagen twee mannen met capuchons over het hoofd binnenkomen. Zij bedreigden de medewerkers met vuurwapens en eisten geld. Met geld vanuit de kassa en persoonlijke goederen van de medewerkers van het restaurant, verlieten de berovers de zaak in onbekende richting. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op.
---