Politie Gelderland-Zuid

Verdachten aangehouden na dreiging met wapen

Culemborg 06-10-2005 - (01)

De politie heeft drie verdachten aangehouden en gehoord over de bedreiging met een vuurwapen, die op 18 september heeft plaatsgevonden in Culemborg. Met dit onderzoek werd niet alleen de bedreiging opgelost maar ook nog drie andere misdrijven.

Op 18 september werd door twee personen aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. In aanwezigheid van deze verdachte waren twee andere personen. Na de bedreiging ging de verdachte er vandoor. De politie startte een onderzoek en aan de hand van beschrijvingen werden even later in de omgeving twee verdachte aangehouden, te weten de 31- en 30-jarige verdachten. Beiden zijn afkomstig uit Culemborg. In het buurtonderzoek dat volgde, werd het weggemaakte wapen alsnog aangetroffen. Na hun aanhouding zijn de verdachten langere tijd gehoord op het politiebureau. De verdachten wordt bedreiging en het wegmaken van het wapen ten laste gelegd.

Tijdens het onderzoek heeft de politie ook een 23-jarige man uit Geldermalsen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Daarvan bleek niets, maar de man heeft wel andere verklaringen afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt omdat hij wordt verdacht van diefstal uit een auto in Geldermalsen op 17 september. Daarnaast wordt de man ook verdacht van diefstal van kratten in Beusichem op 5 september en een kledingdiefstal.