RAI scoort in Kaapstad

Amsterdam rai

http://www.rai.nl

Onder management van Amsterdam RAI
Ook tweede jaar congrescentrum kaapstad groot succes

Een groei met 50 evenementen tot 367 en met 70.000 deelnemers en bezoekers tot 585.444 zijn opvallende resultaten uit het jaarverslag over 2004-2005, het tweede operationele jaar, van het Cape Town International Convention Centre (CTICC). Maar er zijn meer successen te melden uit Kaapstad, waar Amsterdam RAI al sinds de ontwerpfase verantwoordelijk is voor het management van het CTICC.
Zo nam het aantal internationale congressen toe van 32 in het eerste jaar tot 47 in jaar twee en het aantal publieks tentoonstellingen van 16 tot 21. Het aantal vakbeurzen bleef echter achter, maar dat komt omdat ook in Kaapstad sommige beurzen slechts om het jaar worden georganiseerd.

Het operationele resultaat, de bruto winst, nam maar liefst met meer dan 60% toe van 9,9 miljoen Rand (1,25 miljoen Euro) vorig jaar tot nu 16,4 miljoen Rand (2,12 miljoen Euro). Deze goede resultaten zijn voor een deel te danken aan de toenemende belangstelling voor het CTICC en de navenant met 18% gegroeide omzet.

Het CTICC is vooral gebouwd en voornamelijk door de overheid gefinancierd om werkgelegenheid te creëren en de regionale economie te stimuleren. Dat blijkt ook goed te lukken. Uit een studie van de universiteit van Kaapstad blijkt dat het CTICC vorig jaar 5.300 directe en indirecte arbeidsplaatsen heeft gegenereerd.

Het CTICC verwacht dat de groei in aantallen evenementen en deelnemers nog wel even zal doorzetten. In totaal zijn er voor de toekomst al 360 evenementen geboekt, waaronder 89 internationale congressen tussen 2006 en 2013. Volgend jaar zal het CTICC voor het eerst een aantal internationale congressen huisvesten met meer dan 5.000 deelnemers. Dat zal het aantal deelnemers dagen, belangrijk voor de spinn off berekeningen, natuurlijk sterk doen toenemen.


Noot voor de redactie,