Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/10)

TILBURG, 6 oktober 2005

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark heeft de afgelopen weken met de arrestatie van negen minderjarigen 40 inbraken in woningen opgelost. De leeftijd van de verdachten varieert van 14 tot en met 17 jaar. De inbraken werden gepleegd in wisselende samenstelling. Wel is er één verdachte, een 15 jarige Tilburgse jongen, die het grootste aandeel bij de inbraken heeft gehad. Hij is zeker bij 29 inbraken betrokken is geweest. Er zitten nog drie verdachten vast.

De politie kwam de hoofdverdachte op het spoor na een inbraak in een woning aan de Bisschop van de Venstraat. Bij deze inbraak gooiden de daders een grote steen door een ruit waarna een laptop van een bureau werd weggenomen. Bij de inbraak sneed een van de dieven zich behoorlijk omdat er veel bloeddruppels werden aangetroffen. De hoofdverdachte werd kort na de inbraak door de wijkagent gesignaleerd met een arm in het verband. Deze diender legde direct de relatie met de eerder gepleegde inbraak. Nadat de verdachte aan het bureau was uitgenodigd bekende hij deze inbraak. Middels verder onderzoek rond deze persoon kwamen de andere daders in beeld.

Veel inbraken werden gepleegd in de buurt Schrasserststraat / van Bleijswijkstraat (Groeseind). De dieven drongen de woningen vaak binnen met behulp van gereedschap dat ze uit afgesloten schuurtjes haalden. Hiermee werd dan een bovenlicht of een ander raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. De buit bestond voornamelijk uit laptops, dvd-spelers, geld en fototoestellen. De gestolen spullen werden via helers verkocht. De opbrengst werd veelal gebruikt om softdrugs en kleren van te kopen.

Bromfietser aangehouden voor belediging

TILBURG: Agenten hebben gisteravond omstreeks 22.00 uur in het bureau aan de Ringbaan Zuid een 21-jarige Tilburger aangehouden die de agenten beledigde met de uitspraak mafkezen'. De man was kwaad omdat zijn bromfiets op de Stappegoorweg door de politie vanwege diverse overtredingen was afgenomen. Daar slingerde hij de agenten al enkele verwensingen toe zoals Kutwouten. Hij werd daarvoor gewaarschuwd maar kon zijn verbale agressie aan het bureau niet onderdrukken, waarna hij werd aangehouden.

Politie houdt verdachte mishandeling aan na verkeersruzie

TILBURG: Een 52-jarige Tilburger is woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur op de Broekhovenseweg na een verkeersruzie het slachtoffer geworden van een forse mishandeling. Hij werd door drie mannen geschopt en geslagen. Een van de daders probeerde hem met een bestelauto van zijn fiets te rijden. De politie heeft gisteravond een 26-jarige Tilburger als verdachte aangehouden.

Het slachtoffer fietste over de rood gearceerde fietsstrook van de Bisschop Zwijssenstraat in de richting van de Broekhovenseweg. Een bestuurder van een bestelauto die naast hem over de eenbaansweg in dezelfde richting reed, kwam steeds verder naar rechts op de fietsstrook, waardoor het slachtoffer aan de rand van de strook tegen het trottoir moest gaan fietsen. Het slachtoffer schreeuwde tegen de bestuurder van de bestelauto dat die moest uitkijken. Hierna riep de automobilist enkele dreigementen naar de fietser en zocht kennelijk de confrontatie. Plotseling stuurde de bestelauto, volgens de fietser, opzettelijk enkele keren naar rechts waarbij hij kennelijk probeerde het slachtoffer aan te rijden.

Op de Broekhovenseweg werden beide voertuigen aan de kant gezet. De fietser werd daarna direct door zijn tegenstander, de bestuurder van de bestelauto, met gebalde vuisten in het gezicht geslagen. De vechtersbaas kreeg daarbij ondersteuning van twee andere mannen. Terwijl het slachtoffer op de grond lag, werd hij diverse keren geschopt. Hij heeft aan de mishandeling een gezwollen linkeroog en een pijnlijke rug overgehouden. De politie heeft de hoofdverdachte, een 26-jarige Tilburger gisteravond nog aangehouden. De agenten kwamen deze man op het spoor door enkele getuigen en de opdruk van de bestelauto. Hij is op de verdenking van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling, bedreiging en openlijke geweldpleging in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de mededaders. Er werd bij deze arrestatie nog een 2^e verdachte aangehouden, een eveneens 26-jarige Tilburger, die zich niet kon legitimeren. Hij was echter niet betrokken bij de geweldzaak. Deze man is weer op vrije voeten gesteld.

Politie neemt aangifte op van gewelddadige beroving

TILBURG: Een 25-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 22.00 uur op een gewelddadige wijze op het Hendrikhof beroofd. Het slachtoffer parkeerde zijn auto en deed deze op slot. Hij had zijn portemonnee met daarin enkele honderden euros in zijn hand. Plotseling kwam een onbekende straatrover op hem af die hem klappen in het gezicht gaf en de portemonnee uit zijn handen trok. Volgens de aangever gaat het om een getinte man, die een gouden hoektand had in zijn bovengebit. Het slachtoffer liep verwondingen op in zijn gezicht. Hij had een opgezwollen rechterwang en neus. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding tijdens praktisch rijexamen

TILBURG: Een 23-jarige man uit Waalwijk is vanmorgen omstreeks 08.30 uur met de lesauto waarin hij examen deed in aanrijding gekomen met een 16-jarige bromfietsster uit Tilburg. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Broekhovenseweg en de Ringbaan Zuid. De lesauto met daarin naast de bestuurder, de 43-jarige examinator, wilde vanaf de Broekhovenseweg links af slaan naar de Ringbaan Zuid. Hij liet daarbij de op dezelfde weg tegemoet komende bromfietsster niet voorgaan. Overigens reed de bromfietsster op de rijbaan i.p.v. het verplichte bromfietspad. De bestuurster van de tweewieler hield een pijnlijke knie over aan het ongeval. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk