Gemeente Heusden



Raad akkoord met verbouwing zwembad het Run

e gemeenteraad is op 4 oktober akkoord gegaan met het voorstel voor de verbouwing van zwembad Het Run in Drunen. De gemeenteraad heeft gekozen voor de uitwerking van de variant waarin de entree aan de Sportlaan komt. Daarvoor stelt zij een krediet van 1.050.000 euro beschikbaar. Het plan zal ook aandacht besteden aan de gebieden rond het basketbalveld en de huidige speelweide. In een apart voorstel komt de ontwikkeling van het openbare gebied rond het zwembad aan de orde.

De verbouwing is noodzakelijk. De bestaande gebouwen, met name de kantoor-, kassa- en personeelsruimten zijn verouderd. Daarnaast heeft een aantal baden last van lekkage en zijn ook de kleedruimten voor publiek aan vervanging toe. Bij de ontwikkeling van het renovatieplan voor Het Run is gekeken naar het functioneren van het zwembad als geheel. Daarbij is veel aandacht besteed aan de veiligheid van de bezoekers.

Veilig en voordelig
Er zijn twee varianten aan de Raad voorgelegd. De eerste variant ging uit van een entree aan de noordwest zijde van het terrein. In de tweede variant werd de entree aan de Sportlaan gesitueerd. Variant twee bleek de meeste voordelen te hebben en was bovendien voordeliger en veiliger. Vooral de locatie van het peuterbad en de veiligheid van het totale terrein hebben bij de keuze de doorslag gegeven.

Entree Sportlaan
De nieuwe opzet gaat dus uit van een entree aan de Sportlaan met een aantal belangrijke voordelen. Het peuterbad komt meer in de buurt van het recreatiebad te liggen. Ouders met kinderen van verschillende leeftijden hebben op deze manier goed zicht op hun gezin. De ondiepe zwemgedeelten liggen vooraan in het terrein, de diepe gedeelten achteraan. De loopafstand tussen de verschillende gebouwen is in de nieuwe opzet klein. De nieuwe inrichting van het terrein biedt een goed zicht op het gehele terrein en de baden. Hierdoor zal het terrein ook beter beschermd zijn tegen vandalisme.

Naast het besluit over de uitwerking van variant 2, heeft de Raad ook besloten om de gebieden rond het basketbalveld en de huidigde speelweide in de uitwerking mee te nemen. Het doel is om de veiligheid en het overzicht ook op deze gebieden van het terrein te verbeteren. Tot slot heeft de Raad besloten om een apart voorstel uit te werken voor de ontwikkeling van het openbare gebied rond het zwembad voor de groenvoorziening, de toerit en het parkeren.