Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/10/05)

OOSTERHOUT NB, 6 oktober 2005

Man aangehouden na aanrijding onder invloed

DE MOER: De politie kreeg woensdag 5 oktober kort voor middernacht de melding dat er op de Heibloemstraat een auto over de kop was geslagen. Toen de politiemensen naar de plaats van het ongeval reden, troffen ze op de kruising van de Heibloemstraat en de Nieuwstraat een motorrijder aan, die een passagier wilde vervoeren. De passagier bleek de bestuurder van de personenauto te zijn, die zojuist een ongeluk had gehad. De man, een 39-jarige inwoner van Sprang-Capelle verklaarde dat hij in de richting van Tilburg reed, het gevoel had dat hij door een andere weggebruiker werd aangetikt, waarna zijn auto ging slingeren en uiteindelijk over de kop sloeg. Hij had de passerende motorrijder vervolgens gevraagd hem naar een nabijgelegen horecagelegenheid te brengen, zodat hij hulp kon halen.
De politie heeft de man voor controle naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar is tevens bloed van de man afgenomen, om te kunnen vaststellen of hij teveel gedronken had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien is de auto waarin hij reed voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

Omstanders helpen man op het droge

WASPIK: Omstanders hebben woensdag 5 oktober rond 18.15 uur een man op het droge geholpen. De man, een inwoner van Waspik (leeftijd onbekend red.), was vermoedelijk doordat hij een epileptische aanval kreeg, in de Vrouwkensvaartsestraat van zijn bromfiets gevallen en in het water terecht gekomen. De man kon zelf niet uit het water komen en moest daarbij geholpen worden. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de man weer op het droge. Hij is per ambulance voor controle naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Man aangehouden na rijden onder invloed

RIJEN: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van woensdag 5 oktober op donderdag 6 oktober rond 01.30 uur op de Schoorveken een automobilist. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, waarna hij mee moest naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 345 ug/l was terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in een autobedrijf aan de Elschot zijn afgelopen nacht diverse autos die op het bedrijfsterrein stonden opengebroken. Daarbij werd een aantal airbags weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

DORST / RIJEN: Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg in Dorst en op de Rijksweg in Rijen heeft de politie woensdag 5 oktober in totaal 4568 automobilisten gecontroleer: 172 in Dorst en 2816 in Rijen. Slechts 23 van hen overschreden de maximumsnelheid van 80 km/uur (18 in Dorst en 5 in Rijen). Hoogst gemeten snelheid bedroeg in Dorst 93 km/uur en in Rijen 96 km/uur.

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 5 oktober hield de politie op de kruising van de Maasdijk en de Steurweg een roodlichtcontrole. Daarbij werden 13 bekeuringen uitgeschreven.
Tijdens een snelheidscontrole op de Oosterhoutseweg deelde de politie bovendien nog eens 6 bekeuringen uit. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur, waar 80 is toegestaan.

Auteur: Leonie van Ooijen