McCain is voornemens productie in Europa te concentreren

Mccain

PERSBERICHT

McCain heeft het voornemen de productiecapaciteit in Europa verder te concentreren en de productieactiviteiten in Hoofddorp te beëindigen.

6 oktober 2005 - Als gevolg van een structurele overcapaciteit in Continentaal Europa heeft de Canadese fabrikant van diepgevroren aardappelproducten McCain het voornemen haar productieactiviteiten verder te concentreren. McCain heeft de intentie haar productieactiviteiten in Hoofddorp te beëindigen. De productie kan per 1 juli 2006 worden overgebracht naar andere bestaande Europese locaties. De bezettingsgraad van die locaties zal daarmee omhoog worden gebracht waardoor de productiecapaciteit aldaar beter kan worden benut. McCain heeft de intentie het Hoofdkantoor in Hoofddorp of directe omgeving te handhaven.
De Directie van McCain heeft over dit voornemen inmiddels een Adviesaanvraag ingediend bij haar Centrale Ondernemingsraad. Een definitief besluit wordt in de komende weken verwacht.

Momenteel zijn er in de fabriek te Hoofddorp circa 175 mensen werkzaam. Vanochtend zijn de medewerkers, lokale Ondernemingsraad en Vakbonden geïnformeerd over dit voornemen en de daartoe ingediende Adviesaanvraag. McCain heeft de intentie om een deel van de productie over te brengen naar Lewedorp (Zeeland) en daar met één ploeg uit te breiden. Hierdoor ontstaan vacatures waarbij medewerkers uit Hoofddorp voorrang krijgen bij sollicitatie. Bovendien verwacht zij een aantal vacatures in Lelystad.

Zodra de Centrale Ondernemingsraad advies heeft uitgebracht, zal McCain nadere informatie verstrekken. McCain hoopt op korte termijn en in overleg met de Vakbonden gesprekken over een Sociaal Plan aan te vangen. McCain heeft de intentie uitgesproken om in nauw en constructief overleg met de Vakbonden een goed Sociaal Plan op te stellen voor alle medewerkers werkzaam in de fabriek en productiekantoor in Hoofddorp.

Aangezien de productie van Hoofddorp door de andere McCain locaties kan worden opgevangen, zal een eventuele beëindiging van de productieactiviteiten in Hoofddorp geen consequenties hebben voor de belevering van klanten en consumenten. Deze blijft volledig gewaarborgd.

Over McCain:
McCain Foods is wereldwijd de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten en een grote speler in de markt van andere diepvriesproducten van een hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft meer dan 55 productiefaciliteiten op zes continenten en er zijn meer dan 20.000 mensen werkzaam.
In Nederland is McCain ruim 30 jaar actief. Het bedrijf heeft momenteel drie productielocaties in Nederland; Lewedorp, Lelystad en Hoofddorp, alwaar ook het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd.

Voor meer informatie zie: www.McCain.nl

.......................