Edelman - DLV


6 - 10 - 2005

Wat is jouw grootste buitenspeelwens?

Stuur jouw inzending voor 28 oktober naar de Lekker Buiten Spelen Kinderwens!

Jantje Beton en Lekker Buiten Spelen starten in oktober de Lekker Buiten Spelen Kinderwens.
Dit is dé kans voor jou (alle kinderen van 6 t/m 12 jaar) om jouw grootste buitenspeelwens uit te laten komen.
Je kunt samen met vriendjes de ultieme buitenspeelwens insturen via www.lekkerbuitenspelen.nl.
De genomineerde inzendingen krijgen aandacht op TV bij kinderzender Jetix, waarna de leukste buitenspeelwens werkelijkheid wordt.

Hoe werkt het?
Je kunt jouw Lekker Buiten Spelen Kinderwens tot 28 oktober insturen via www.lekkerbuitenspelen.nl.
Uit alle inzendingen worden drie wensen genomineerd. Deze wensen worden bekend gemaakt tijdens
de zaterdagochtendshow van Jetix op 5 november. Daarna kunnen kinderen zelf op www.lekkerbuitenspelen.nl op hun favoriete wens stemmen. Op basis van de internetstemming en het oordeel van een deskundige jury zal op 12 november een winnaar bekend worden gemaakt.

De jury
De vakjury bestaat uit:

- Froukje Hajer van Jantje Beton

- Thomas Kamphuis van de categorie MINIs van Masterfoods
- Thecla Groot Koerkamp, Speelruimte adviseur
- Ed Hoekstra, Omgevingspsycholoog
Daarnaast telt het oordeel van alle kinderen die via Internet op de nominaties hebben gestemd.

De winnende wens gaat begin 2006 in vervulling. Jantje Beton en Lekker Buiten Spelen kiezen ook in 2006 de leukste Lekker Buiten Spelen Kinderwens(en) samen met kinderen. Wij vinden het belangrijk en leuk om kinderen zelf te betrekken bij het inrichten van de buitenspeelruimte. Als kinderen zelf meedenken, is de ruimte beter geschikt en gaan er meer kinderen buiten spelen., aldus Henk Kasbergen, directeur Jantje Beton.

Over Lekker Buiten Spelen
In mei van dit jaar startte het landelijke initiatief Lekker Buiten Spelen, waarbij de MINIS van Masterfoods dit jaar ruim 30 speeltoestellen in verschillende gemeentes in Nederland plaatsen. Doel is om kinderen tussen 6 en 12 jaar te stimuleren buiten te spelen. Op www.lekkerbuitenspelen.nl kunnen kinderen ter inspiratie deze speeltips vinden. Daarnaast zendt kinderzender Jetix sinds begin september een nieuw tv-programma genaamd Lekker Buiten Spelen uit. In het programma geven kinderen de beste buitenspeeltips. Na elke uitzending van 2 minuten is het weer tijd om achter de TV vandaan te kruipen en naar buiten te gaan. Jetix zendt Lekker Buiten Spelen elke werkdag rond 7:45 uur uit, zodat de speeltips meteen die dag getest kunnen worden op het schoolplein of in de buurt. Alle afleveringen zijn terug te kijken op de website.

Over Jantje Beton
Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Niet alleen hebben ze dan plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven. Daarom bedenkt en financiert Jantje Beton jaarlijks duizenden projecten om spelen mogelijk te maken.

###