Uitnodiging: Ervaring werkt in Brabant

Grijswerkt

Uitnodiging voor de pers

Eindhoven, 3 oktober 2005

Ervaring werkt in Brabant

Op donderdag 6 oktober 2005 blikt de provinciale Taskforce Ervaring Werkt in samenwerking met de landelijke regiegroep GrijsWerkt, terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin een aantal concrete stappen op weg naar een verhoogde ouderenparticipatie in Brabant gezet is. Op het programma staan het delen van de ervaringen tot nu toe en de plannen voor de komende periode. De bijeenkomst wordt gehouden bij Bek grafische producties te Veghel. Een praktijkvoorbeeld dat toont dat ervaring werkt.

Nederland ontgroent en vergrijst. Veel werknemers stoppen de komende jaren met werken en opgebouwde kennis en ervaring dreigen in korte tijd verloren te gaan. Mede hierom is eind vorig jaar de Regiegroep GrijsWerkt opgericht met als voorzitter Ed Nijpels. Het doel van de Regiegroep is de ouderenparticipatie in het arbeidsproces op gang te brengen en een cultuuromslag te creëren op de werkvloer.

Praktijkvoorbeelden die laten zien dat langer doorwerken mogelijk is én een toegevoegde waarde heeft voor zowel werkgevers en werknemers zijn hierbij van groot belang. De bijeenkomst 'Ervaring Werkt, 1 jaar later' is zo'n praktijkvoorbeeld. Naast het delen van informatie en ervaring, laat een rondleiding in het bedrijf Bek grafische producties zien hoe personeelsbeleid leeftijdsbewust en dus ook voor de oudere werknemer, kan worden omgezet en kan leiden tot een verhoogde participatie. Tevens wordt de tweede publicatie van Ervaring Werkt, Werken aan duurzame inzetbaarheid loont! Afspraken, middelen en voorbeelden uit vier sectoren, gepresenteerd.


Noot voor de redactie (