Gemeente Weert

26 september 2005

Donderdag 6 oktober a.s.

INFOMARKT OVER BEGROTING 2006

Om in gesprek te komen met de inwoners van Weert over de gemeentebegroting voor het komend jaar, organiseert de gemeenteraad donderdag 6 oktober a.s. van 19.00 tot circa 21.00 uur in het stadhuis aan de Beekstraat een speciale bijeenkomst in de vorm van een infomarkt. Tijdens die infomarkt krijgt men de gelegenheid een mening te geven over de vraag waar de gemeente in 2006 het beschikbare geld aan dient te besteden.

Begin november houden de politieke partijen die zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad hun zogeheten algemene beschouwingen op de begroting voor het komende jaar. De resultaten van de gesprekken met degenen die de infomarkt bezoeken willen de partijen daarin betrekken.

De infomarkt vindt plaats op de eerste verdieping van het stadhuis. Daar staan de acht politieke partijen die zitting hebben in de gemeenteraad voor iedereen klaar om mee in gesprek te gaan. Daarnaast wordt de gelegenheid geboden op een ŽzeepkistÂŽ gedurende vijf minuten een betoog te houden. Wie daarvan gebruik wil maken dient dat liefst vóór 5 oktober a.s. aan te melden bij de griffie van de gemeente Weert (mw. M. Wolfs-Corten, tel. 575 206 of dhr. R. Rutten, tel. 575 207).

De gemeentebegroting is in te zien in het Infocentrum in de hal van het stadhuis. Hier is ook een exemplaar van de begroting tegen betaling verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat in de eerste week van oktober het beleidsdeel en een korte samenvatting van de begroting op de gemeentelijke website (www.weert.nl) worden geplaatst.

De algemene politieke beschouwingen over de begroting vinden plaats op maandag 7 en op donderdag 10 november a.s. In die week wordt een samenvatting van die beschouwingen gepubliceerd in de Gemeentewijzer in het Land van Weert en eveneens op de gemeentelijke website (www.weert.nl).

Vorig jaar vond voor het eerst een speciale publieksbijeenkomst over de gemeentebegroting plaats. Die werd druk bezocht.

2005.156 JN


---- --