Gemeente Doetinchem

Gemeenteberic...

15 jarig jubileum DOS (1990-2005)

Uitnodiging bijeenkomst 6 oktober
Stichting DOS onderhoudt al 15 jaar een stedenband met La Libertad in Nicaragua. De belangrijkste doelstelling is om samen met mensen uit la Libertad te werken aan verbetering van de levensomstandigheden daar. We willen aan die jarenlange samenwerking de nodige aandacht schenken. Daarom houden wij een bijeenkomst in de hal van het stadhuis op donderdagavond 6 oktober. De avond staat in het teken van de wereldvoedselproblematiek.

DOS streeft ernaar de meningsvorming en gedragsverandering ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking in Doetinchem te stimuleren. Met het oog daarop is er voor gekozen aan te haken bij de landelijke 'Beste Ideeënwedstrijd' in samenwerking met de organisatoren van de wereldvoedseldag. Vier teams van scholieren uit Doetinchem hebben zich onder deskundige begeleiding verdiept in aspecten van de wereldvoedselproblematiek, oplossingen gezocht en zich beziggehouden met de vraag hoe ze een groot publiek actief kunnen betrekken in de strijd tegen de honger. Zij presenteren op deze avond de uitgewerkte projectvoorstellen. De beste presentatie is ook te zien op de landelijke wereldvoedseldag. Mevrouw Tineke Lodders, voorzitter van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN), vertelt over het belang van ontwikkelingssamenwerking en de rol die stedenbanden als DOS daarin kunnen vervullen.
Er worden die avond Nicaraguaanse drankjes en hapjes geserveerd, er klinkt Latijns-Amerikaanse muziek, er is een fotopresentatie over voeding en een doorlopende filmprojectie. Wij rekenen erop dat het een informatieve, interessante en ontspannen avond zal worden. U bent van harte welkom!

De lustrumcommissie van DOS

Programma 6 oktober
Vanaf 19.00 uur in de hal van het stadhuis in Doetinchem

19.00 uur Ontvangst met koffie, thee, muziek (Rogerio Bicudo Trio, Amsterdam)
Opening door mevrouw Karin Huijink, wethouder 19.45 Presentatie van de vier teams
21.00 Pauze met muziek, doorlopende film, fotopresentatie 21.30 `Belang van ontwikkelingssamenwerking en stedenbanden', Inleiding door mevrouw P.C. (Tineke) Lodders - Elfferich,
21.45 Uitslag jury, prijsuitreiking
22.00 Slotwoord voorzitter
22.10 Napraten onder het genot van een drankje en muziek 23.00 Einde

Meer over Stichting DOS, onder Stadsinfo, Stedenbanden, La Libertad