Gemeente Aalten


26-09-2005
Geheugenspreekuur Aalten op donderdag 6 oktober 2005 voor inwoners van de plaatsen Aalten, Lichtenvoorde, en Dinxperlo Het eerstvolgende spreekuur is op donderdag 6 oktober van 10.00 - 11. 00 uur in het gebouw van het loket Zorg en Inkomen, van de Gemeente Aalten, Nassaustraat 5 in Aalten.

Het spreekuur is opgezet om ouderen, hun partner of andere direct betrokkenen gericht te kunnen informeren en adviseren, niet alleen bij vragen rond het geheugen maar ook rond andere klachten zoals somberheid en angst.
Op het open spreekuur kunt u zonder afspraak terecht. Een deskundige bekijkt samen met U de vragen over vergeetachtigheid. Ook kan een korte geheugentest afgenomen worden. Het gesprek wordt afgerond met een vrijblijvend advies. Er zijn geen kosten aan het spreekuur verbonden. Het Geheugenspreekuur is iedere eerste donderdag van de maand.

Het spreekuur is een initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen en/of gemeente en GGNet. Voor een folder of een jaaroverzicht van de regionale geheugenspreekuren kunt u de folder opvragen bij GGNet Preventie en Dienstverlening (0316-250760).

Waarom het geheugenspreekuur?
Iedereen vergeet wel eens wat. Dat is heel gewoon en niet iets om je zorgen over te maken. Bij ouderen wordt bij vergeetachtigheid al snel aan dementie gedacht. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtigheid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten.
Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Sommigen maken zich hierover onnodig ongerust. Om dit te voorkomen is het geheugenspreekuur opgezet.
Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben. Daarom kunt u het geheugenspreekuur ook bezoeken met vragen over depressie klachten, lusteloosheid, angst of psychische klachten bij het ouder worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GGNet, Preventie en Dienstverlening (telefoon 0314-371010).