Gemeente Putten


Ondertekening koop-/realisatieovereenkomst ten behoeve van Bijsteren (29-09-2005)

---

Putten, 29 september 2005

Op donderdag 6 oktober 2005 vindt de ondertekening plaats voor de koop- en realisatieovereenkomst (ROK) van de 1^e bouwfase van de woningen in het plan Bijsteren. Het gaat hierbij om de woningen die gerealiseerd worden door de V.o.f. Ontwikkelingscombinatie Bijsteren en de woningen die gerealiseerd worden door Bouwbedrijf R. van de Mheen BV.

Ook vindt de ondertekening plaats van de overeenkomsten met de Woningstichting Omnia voor de goedkope koopwoningen.

Door deze ondertekening verkoopt de gemeente Putten de benodigde gronden aan de ontwikkelaars OCB en Van de Mheen en nemen de ontwikkelaars de verplichting op zich om de woningen in de 1^e bouwfase, conform de voorwaarden, te realiseren.

De Woningstichting Omnia wordt de beheerder van de goedkope koopwoningen, die worden uitgegeven onder het principe kopen met korting (= KmK, voorheen MGE, maatschappelijk gebonden eigendom). In de eerste verkoopfase gaat het om 7 KmK-woningen, maar in het totale plan Bijsteren zijn 108 goedkope KmK-woningen gepland. Tijdens de eerste verkoopfase bleek dat er veel belangstelling is voor deze woningen en dat voldoende mensen aan de gestelde criteria voldoen.