OVDB jaarcongres over anders leren op de werkplek

Ovdb

Derde OVDB Jaarcongres groot succes.

Het jaarcongres van de OVDB dat op 6 oktober in Zeist wordt gehouden, staat in het teken van Anders leren op de werkplek, de praktijk aan zet. Ruim 500 deelnemers nemen deel aan negen interactieve sessies die zijn gebaseerd op diverse themas en good practices rondom anders leren op de werkplek. Tijdens het congres wordt ook het Beste OVDB Leerbedrijf 2005 bekendgemaakt.

De formule van het inmiddels derde OVDB jaarcongres slaat aan: ontmoeting, discussie en verdieping in het kader van competentiegericht leren op de werkplek. In het werkveld ontstaan nieuwe initiatieven waarmee bedrijven en instellingen ervaring opdoen, kennis delen en wensen formuleren naar de opleidingspartners. Het uiteindelijk doel is: het efficiënt en effectief opleiden van de medewerkers van morgen. Medewerkers die in staat zijn flexibel in te spelen op de wensen van klanten, voldoening vinden in uitdagend werk en succesvol zijn in hun carrière.
Keynote speaker op het congres is Frans Meijers, lector Pedagogiek van de Beroepsvorming aan de Haagse Hogeschool en specialist in leren op de werkplek. Anders leren op de werkplek in het licht van competentiegericht opleiden is niet meer van hetzelfde maar echt iets anders. Als alle betrokkenen niet anders denken en anders doen op de leerwerkplek wordt het helemaal niets met competentiegericht opleiden, aldus Meijer. De rol van de OVDB voor arbeidsorganisaties, onderwijsinstellingen en intermediaire organisaties binnen de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Facilitaire Dienstverlening is ondersteunend en faciliterend. Hiervoor stelt zij zich zo goed mogelijk op de hoogte van de wensen die in het werkveld leven. Tijdens dit jaarcongres stelt de OVDB haar relaties op de hoogte van de resultaten die tot nu toe geboekt zijn en met welke producten en diensten de OVDB organisaties kan ondersteunen in het bereiken van hun opleidingsdoelen.

Traditiegetrouw maakt de OVDB tijdens haar jaarcongres de drie bedrijven bekend die strijden om de verkiezing tot Beste OVDB leerbedrijf 2005. De genomineerden voor dit jaar zijn: Zwembad de Waterthor uit Den Haag, Apotheek de Driehoek uit Almere en de Stichting Kinderopvang Hilversum.

Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Zij is actief voor ruim 30.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
- en deelnemer aan - regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.

NOOT voor de REDACTIE,