Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Journalisten die zich dapper genoeg voelen om tijdens het gruwelijke examen aanwezig te zijn, heet The Amsterdam Dungeon van harte welkom. Het examen vindt plaats op 6 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.

PERSBERICHT

Dungeon acteurs doen gruwelijk examen

Met nog maar een paar weken te gaan voor de officiële opening van The Amsterdam Dungeon, staan de geselecteerde acteurs voor het live

theater in The Dungeon op 6 oktober 2005 voor een zenuwslopende opdracht. Na een intensieve training moeten ze die dag een lugubere proeve van bekwaamheid afleggen, zodat ze daarna de bezoekers de stuipen op het lijf kunnen jagen.

Op 16 oktober a.s. opent Amsterdams nieuwste én engste topattractie haar deuren: The Amsterdam Dungeon, waar bezoekers op angstaanjagende wijze de meest duistere hoofdstukken uit de Nederlandse geschiedenis ervaren. Koelbloedig vertelt Wybo Wijnbergen, Manager van The Amsterdam Dungeon, hoe bezoekers zichzelf onder andere tegenkomen in een rechtzaak voor de Bloed Raad, omsingeld door de beelden, geluiden en geuren van een stad die is gegrepen door de Pest om uiteindelijk aan boord te gaan van hun laatste rit naar magere Hein.

Angstaanjagende ervaring

Alsof dit nog niet genoeg is, zullen The Dungeon acteurs er met live theater voor zorgen dat bezoekers een ervaring beleven waar hun nekharen van overeind gaan staan. Voor deze huiveringwekkende opdracht zijn diverse angstaanjagende acteurs geselecteerd. Om te zorgen dat deze acteurs de bezoekers de stuipen op het lijf jagen, hebben ze een intensieve training gehad van de Artistiek Directeur van The Amsterdam Dungeon, Kieron Smith. Speciale vaardigheden die centraal staan tijdens de training zijn timing, mimiek, houding en grime, zodat de bezoekers écht een angstaanjagende ervaring hebben in The Dungeon.

Gruwelijk examen

Op donderdag 6 oktober om 14.00 uur zal op het Rokin achter de gesloten deuren het gruwelijke examen plaatsvinden. Pas als de acteurs deze bloedstollende proeve van bekwaamheid hebben afgelegd en geslaagd zijn voor hun angstwekkende optreden, ontvangen ze het felbegeerde Dungeon Diploma in Scariness. Na dit lugubere gebeuren volgt nog een angstaanjagende generale repetitie voor alle geslaagde acteurs, waarna iedereen klaar is voor de officiële opening op zondag 16 oktober. Hoewel de acteurs van The Amsterdam Dungeon dan een onheilspellende sfeer zullen neerzetten voor alle genodigden, zal het een feestelijk moment worden.

Merlin Entertainments Group opent op 16 oktober 2005 The Amsterdam Dungeon; een angstaanjagende, spannende, opmerkelijke, historische, theatrale en educatieve attractie in hartje Amsterdam. Bezoekers leren aan de hand van live theater, een spookachtig doolhof en de nieuwste multimediale techniek alle verschrikkelijke feiten over de geschiedenis van Amsterdam en worden aan de hand genomen langs de VOC, de pest en martelingen, om uiteindelijk na een schokkende rit in Amsterdams enige indoor mini-achtbaan weer vrijgelaten te worden op straat.


- - - - - - - - EINDE PERSBERICHT - - - - - - -

Voor aanmeldingen en meer informatie neemt u contact op met:

JuniorSeniorPressDpt

JonnaHagendoorn

Tel: 020 53 53 453 (algemeen nummer)

E-mail: dennis.mons@jr-sr.com