Gemeente Urk

Vaardigheidstraining sport- en welzijnsinstellingen

Gemeente organiseert vaardigheidstraining
Communiceren kun je leren

Communicatie binnen een vrijwilligersorganisatie is essentieel voor het behalen van resultaat. Of de vereniging nu het kader wil motiveren, meer vrijwilligers wilt betrekken bij de organisatie of wat ook; door middel van de juiste communicatie op het juiste moment is veel te bereiken. Goed communiceren is echter moeilijk en daarom organiseren de gemeente Urk en Sport Service Flevoland in het kader van de breedtesportimpuls een gratis vaardigheidstraining.

Niet iedereen kent de kneepjes van het vak om iemand direct enthousiast te maken, of liever nog, enthousiast te houden. En hoe moet een gesprek gevoerd worden, waarin u een minder plezierige mededeling moet vertellen? Al deze zaken komen ter sprake in een vaardigheidstraining Communicatie, die op drie avonden plaatsvindt (6 oktober, 20 oktober en 2 november) bij Stichting Buurtwerk. ´Hoewel deze vaardigheidstraining in het kader van de breedtesportimpuls wordt georganiseerd, hebben we dit toch breder getrokken dan alleen sportverenigingen. Een ieder communiceert immers? Vandaar dat nagenoeg alle welzijnsinstellingen, waaronder alle buurtverenigingen, ook een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen` aldus Andries Brands, ambtenaar van de gemeente Urk. ´De deelnemers kunnen met de training overigens niet alleen hun voordeel doen op vrijwilligersgebied, maar zeker ook in hun privé omstandigheden`.

Aanmelden

Aanmelden voor deze gratis training kan via de website van de gemeente Urk (www.urk.nl). Via de link Actueel treft u allerlei informatie over de breedtesportimpuls aan. Daarbij staat ook het digitale aanmeldingsformulier. Telefonische opgave kan bij Andries Brands van de afdeling Welzijn, Onderwijs en Sport, telefoon 68 98 42. Bij hem kunnen geïnteresseerden ook meer informatie inwinnen over de training en de breedtesportimpuls.

Gratis abonnement sportvereniging

In het kader van de breedtesportimpuls hebben nagenoeg alle sportverenigingen op Urk een gratis jaarabonnement ontvangen op ´Sport, Bestuur & Management.´ In dit vakblad voor de verenigingen worden naast praktische informatie ook actuele berichten weergeven, die goed bruikbaar kunnen zijn voor de verenigingen. Daarnaast hebben alle sportvereniging nog de keuze gehad om een aantal gratis cd-roms te bestellen inzake de werkzaamheden binnen een vereniging, zoals bijvoorbeeld Kadervorming.