Gemeente Venlo


Openbaar gesprek over 'Het Tweede Gebod'

In het kader van de tentoonstelling Tussen Adoratie en Abstractie vindt er op donderdag 6 oktober vanaf 20.00 uur een openbaar gesprek plaats over Het Tweede Gebod onder leiding van Rick Vercauteren, directeur Museum Van Bommel Van Dam. Diverse kunstenaars uit Limburg hebben reeds hun medewerking aan dit debat toegezegd.

De tentoonstelling Tussen Adoratie en Abstractie is inhoudelijk gebaseerd op Het Tweede Gebod: "U zult geen beelden maken, geen afbeeldingen van enig wezen boven in de hemel, beneden op aarde of in de wateren onder de aarde", en presenteert onder andere etnografische sculpturen, middeleeuwse devotiebeelden, iconen, Islamitische illuminaties alsmede spirituele 'voorstellingsloze' kunstwerken van hedendaagse kunstenaars als Ton Boelhouwer, Jan Dibbets, Trudy van Soest, Jan Schoonhoven, Ine Schröder en JCJ Vanderheijden.

Het beeldverbod, ook wel iconoclasme genoemd, is een der meest interessante problemen binnen het thema kunst en religie. Het komt, zoals ook de expositie overtuigend aantoont, in diverse vormen voor in alle godsdiensten.

Wilt u samen met diverse Limburgse kunstenaars meepraten over Het Tweede Gebod? Kom dan op donderdagavond 6 oktober aanstaande om 20.00 uur naar Museum Van Bommel Van Dam, Deken van Oppensingel 6 in Venlo.

Toegang: normaal museumtarief / geen reserveringen. Voor meer informatie zie www.vanbommelvandam.nl