KNWV

Nieuwsbericht Surfen

28-9-2005

Finale NK Windsurfen op Vlieland

Op 6, 7, 8 en 9 oktober aanstaande staat Vlieland in het teken van de finales van het NK Windsurfen. Gevaren worden de disciplines FreeWave en Formula Windsurfing. In de discipline Formula heeft Dennis Littel uit Barendrecht nog steeds de leiding. Ben van der Steen (Hoge Zwaluwe) heeft in de discipline FreeWave de leiding.

FreeWave is een onderdeel waarin de deelnemers sprongen en manoeuvres maken, die vervolgens door een jury beoordeeld worden. Formula Windsurfing is een raceonderdeel waar een baan wordt gevaren. Wie het eerst over de finishlijn komt is de winnaar.

Bij het Formula Windsurfing moet het raar lopen wil Dennis Littel geen Nederlands Kampioen worden. Daarachter is nog van alles mogelijk. De nummers twee, drie en vier, respectievelijk Ron Ruiter uit
Heerugowaard, Ramses Landman uit Marssum en Roy van Koolwijk uit Arnhem, staan dicht bijeen in het klassement. In de FreeWave is de strijd om het Nederlands Kampioenschap nog volop open. Ben van der Steen en Ursemmer Niek van der Linde maken beide nog kans op de titel, omdat de onderlinge verschillen in het klassement klein zijn.

Het NK Windsurfing vindt plaats binnen de Funsporttour 2005, een landelijke serie bestaande uit 5 evenementen. Naast het NK Windsurfen vinden ook de Kiteboard series plaats binnen de Funsporttour. Op Vlieland wordt ook de finale van de Kiteboard series gevaren. Rolf van der Vlugt uit Den Haag gaat hierin aan de leiding, gevolgd door Niels Evers uit Almere op een tweede en Cees van Oosterum uit Scheveningen op een derde positie. Ook voor hen is het nog geen uitgemaakte zaak wie uiteindelijk het eindklassement zal gaan winnen. Naast het windsurfen en kitesurfen zal op Vlieland dit jaar de North Shore Expression Golfsurfcontest worden gevaren. Voorafgaande aan deze golfsurfwedstrijd kan iedereen op vrijdag 7 oktober vanaf 15:00 uur een vrijblijvende golfsurfclinic volgen!!

Tegelijkertijd met de Funsporttour is er op Vlieland op 7 en 8 oktober een muziekfestival, genaamd de Vlie-Ludiek. Er wordt swingende muziek gespeeld door diverse bands bij de verschillende horecagelegenheden! Er is dus genoeg gezelligheid aanwezig op het schitterende eiland Vlieland.


---
De foto van Dennis Littel is gemaakt door Lieuwe Faber

Internetadres: www.funsporttour.nl
E-mailadres:diana@kona.nl