Erasmus Universiteit Rotterdam

Toekomst van het Nederlandse ondernemingsrecht

The European Law Studentsâ Association, ELSA Rotterdam organiseert op donderdag 6 oktober 2005 een congres over de concurrentiestrijd tussen Europese rechtsvormen in Nederland. De titel van het congres is Survival of the Fittest; Concurrentie van Europese rechtsvormen. Toekomst van het Nederlandse ondernemingsrecht.

Binnen het Nederlandse ondernemingsrecht speelt zich steeds duidelijker een concurrentiestrijd af tussen Nederlandse en Europese rechtsvormen. Wat is de toekomst van de BV en welke mogelijkheden biedt de Europese vennootschap?
In het Expo- en Congrescentrum op het Woudesteincomplex van de Erasmus Universiteit Rotterdam, zullen diverse experts hun visie presenteren op de toekomst van het Nederlandse ondernemingsrecht, waarna het mogelijk is workshops te volgen.

Sprekers van deze dag zijn prof.mr.drs. H.P.A.M. van Arendonk (hoogleraar Fiscaal Recht), prof.mr. M.J. Kroeze (hoogleraar Ondernemingsrecht), prof.mr. P. van Schilfgaarde (De Brauw), en prof.mr. J.W. Winter (De Brauw). Het congres wordt geopend door de decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerheid prof.mr. M.A. Loth.

Organisator van het congres, ELSA Rotterdam, is een internationale, onafhankelijke, non-politieke organisatie voor jonge juristen, tijdens of vlak na de studie in Europa.