Gemeente Apeldoorn

Dialoog met Apeldoorn-Zuid en Ugchelen

Dit is een persbericht van de gemeenteraad

Zoals iedere maand hebben de gemeenteraadsleden ervoor gekozen om met het project dialoog met dorp en wijk gedurende een maand een gebied extra in de politieke schijnwerpers te zetten. Deze maand is dat het stadsdeel Zuid-West, oftewel Apeldoorn-Zuid en Ugchelen. De raadsleden willen de inwoners van dit stadsdeel graag beter leren kennen. Naast de gebruikelijke raadsactiviteiten bezoeken raadsleden in deze periode daarom zoveel mogelijk activiteiten die in dit deel van Apeldoorn worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de kunstroute in Ugchelen en activiteiten in buurt en dorpshuizen. Bedoeling is dat de raadsleden zo in de toekomst nog beter weten wat er leeft onder de inwoners. Op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad vindt u de actuele activiteitenkalender.

De raad nodigt traditiegetrouw de inwoners uit voor tegenbezoek aan de politieke markt op donderdag 6 oktober om 20.00 in het stadhuis van Apeldoorn. De inwoners van Apeldoorn-Zuid en Ugchelen hebben deze week hiervoor een uitnodigingsbrief ontvangen. Tijdens de politieke markt zijn er op twee dialoogbijeenkomsten, één voor Apeldoorn-Zuid en één voor Ugchelen. De wijk- en dorpsraad geven de aftrap voor een discussie met raadsleden en publiek. Na het gesprek begint om 21.00 uur het politieke marktcafé, waar de bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje verder kunnen praten met raadsleden. Overigens is het marktcafé dit keer extra feestelijk omdat de politieke markt één jaar bestaat. Alle inwoners van Apeldoorn-Zuid en Ugchelen, jong en oud, zijn welkom op het stadhuis, Marktplein 1.

Op internet staan twee stellingen die wachten op reacties:
* Ugchelen, een wijk of juist een dorp?

* Om eenkleurige wijken tegen te gaan moeten er goedkope, dure, grote en kleine woningen komen in de gerenoveerde wijken van zuid.

De polls staan op de webpaginas van de gemeenteraad, www.apeldoorn.nl/gemeenteraad. Iedereen kan op de poll reageren. Ook is hier de komende maand alle informatie over de dialoog te vinden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 3-okt-2005 08:00