Stadsdeel Zeeburg

Verbouwing stadsdeelkantoor

In verband met de verbouwing van het stadsdeelkantoor is het Publiekscentrum donderdag 6 en vrijdag 7 oktober gesloten. Deze dagen worden besteed aan de verhuizing van het huidige Publiekscentrum naar het tijdelijke Publiekscentrum in de raadzaal.

De verbouwing
Een deel van het stadsdeelkantoor Zeeburg aan de Cruquiusweg 5 wordt verbouwd. Het Publiekscentrum, de raadzaal en de trouwzaal op de begane grond worden zo ingericht, dat de dienstverlening optimaal zal zijn. Verder worden het bestuursgebied en de vleugels op de eerste en tweede verdieping verbouwd. Naar verwachting is de verbouwing op de begane grond begin maart 2006 gerealiseerd. Het restant van de verbouwing zal in september 2006 opgeleverd worden.

Tijdelijk Publiekscentrum en ingang stadsdeelkantoor Vanaf 10 oktober 2005 zal er een tijdelijk Publiekscentrum in gebruik worden genomen. Bewoners en bezoekers kunnen dus gewoon bij het stadsdeelkantoor terecht. Vanaf 10 oktober geeft de nooddeur van de raadzaal toegang tot het stadsdeelkantoor en het tijdelijke Publiekscentrum.

Raads- en commissievergaderingen
De vergaderingen van de raadscommissies en de stadsdeelraad worden tot en met februari 2006 gehouden in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis aan de Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam. tel. (020) 668 58 66, fax (020) 665 41 81, www.iisg.nl

Nut en noodzaak verbouwing
Zeeburg is een sterk groeiend stadsdeel. Door een groeiend aantal inwoners zijn ook de taken van het stadsdeel toegenomen. Dit is bijvoorbeeld te zien in het feit dat steeds meer mensen een beroep doen op de dienstverlening van het stadsdeel, het aantal raadsleden neemt toe en de raadsvergaderingen
worden beter bezocht. Hierdoor zal ook het stadsdeelkantoor moeten uitbreiden.