Gemeente Geldrop-Mierlo


Publicatie 03 oktober 2005

Komt u ook?
LAAT U RONDLEIDEN DOOR HET GEMEENTEHUIS IN GELDROP

De gemeente organiseert de komende maanden bijna iedere week een rondleiding door het gemeentehuis aan de Hofstraat in Geldrop. Op deze manier wil zij inwoners van Geldrop-Mierlo de kans geven zich een beeld te vormen van de huidige staat van het gemeentehuis. Burgemeester Donders verzorgt afwisselend met loco-burgemeester Van den Tillaar deze rondleidingen. Belangstellenden kunnen vragen stellen en krijgen de gelegenheid om de staat van het gebouw en de werkplekken met eigen ogen te beoordelen.

PROCES
Al jaren wordt in Geldrop gesproken over een betere huisvesting van het bestuur en het ambtelijke apparaat. En dan liefst in een toegankelijker, publieksvriendelijker gebouw.
In de raadsvergadering van mei 2005 heeft de raad het college van Burgemeester en wethouders gevraagd om een aantal scenarios uit te werken over de toekomstige huisvesting van de gemeente. De discussie hierover is in volle gang.
In de discussie komen een drietal opties aan de orde: renovatie en aanbouw van het gemeentehuis in de Hofstraat (scenario 1), huisvesting op locatie Molenstraat (scenario 2) of huisvesting gemeentehuis Molenstraat in combinatie met derden (scenario 3). Er is nog niets besloten. De komende tijd worden deze scenarios verder uitgewerkt. De besluitvorming verkeert dus nog in een beginstadium. De mening van u speelt hierin natuurlijk een belangrijke rol. De komende periode wil de gemeente dan ook graag met u hierover in dialoog. Zo worden er rondleidingen georganiseerd en vindt er tegen het einde van het jaar nog een inspraakavond plaats. Kijkt u ook gerust eens in het gemeentelijk informatiecentrum. Hier vindt u alle relevante informatie over het proces rondom het gemeentehuis en een maquette waarin de drie scenarios zijn opgenomen.

RONDLEIDINGEN
Een rondleiding neemt ongeveer een uur in beslag. Als u belangstelling heeft, kunt u zich aanmelden via telefoonnummer: 040-2893893. Let op. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Op de volgende dagen wordt een rondleiding verzorgd. U bent van harte welkom!

6 oktober 10.00 uur
6 oktober 18.30 uur *
13 oktober 10.30 uur
20 oktober 10.30 uur
27 oktober 10.45 uur
3 november 10.00 uur

10 november 10.30 uur
17 november 10.00 uur

1 december 10.00 uur
8 december 10.00 uur
15 december 10.30 uur


*
Als er voor de avondrondleiding meer belangstelling bestaat, dan volgen er extra avondrondleidingen.