Gemeente Heerlen

4 oktober 2005

EVAH 2005 van 6 oktober tot 6 november
Ambtenaren Heerlen exposeren in stadhuis

Van 6 oktober tot 6 november 2005 vindt in de hal van het stadhuis van Heerlen een bijzondere expositie plaats. Deze keer zijn het niet de werken van de avantgarde kunstenaars waarmee burgemeester Van Grunsven wereldwijd furore maakte, maar de artistieke prestaties van de Heerlense gemeenteambtenaren zelf die in een van de belangrijkste monumenten van Peutz worden tentoongesteld.

De tentoonstelling laat werk zien dat ambtenaren in hun vrije tijd hebben gemaakt. Het is bekend dat de stad Heerlen veel gemotiveerde ambtenaren heeft. Meestal werken zij in de schaduw van het bestuur. De deelnemers treden met deze tentoonstelling naar buiten. Zij willen een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming over ambtenaren. De tentoonstelling laat iets zien van de creativiteit en bevlogenheid van deze Heerlense ambtenaren.

De tien deelnemers zijn: Karin Hermans, Roger Hameleers, René Gulickers, Anny Huyts, Ton van Mastrigt, Roel Meertens, Lilian Pleumeekers, Ragonda Ruber, Ger Schmeits en Geert Simons. Zij laten hun gevoel spreken in kleur of in zwart-wit, op papier, met inkt, verf, klei of natuurlijke producten. Het speciale receptieboek voor deze tentoonstelling wordt voor het derde opeenvolgende jaar gemaakt door Marie-José Martens.

Uit de toelichting van de deelnemers blijkt soms stille emotie. De beschouwer is even weg uit het alledaagse of op ontdekkingsreis langs veelzijdige vormentaal. De bij elkaar gebrachte werken lichten een tipje op van de sluier waarachter het waarnemen, kijken en observeren van menig actieve gemeenteambtenaar schuil gaat.

De Expositie van/ voor Ambtenaren Heerlen (EVAH) zal worden geopend op donderdag 6 oktober, 19.00 uur, door wethouder van cultuur en onderwijs Loek Damen. De opening zal worden opgeluisterd met harpmuziek van Bianca Tabois. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 tot 22.00 uur in de hal van het stadhuis, Raadhuisplein 1 te Heerlen.

HEERLEN, 4 oktober 2005
Stafafdeling Communicatie
Hanny Bladt
(045) 56 04070
persvoorlichting@heerlen.nl


-----------------------


---- --