Gemeente Amsterdam

WK Dammen

4 oktober 2005
---

Vanaf donderdag 6 t/m zondag 23 oktober vindt in Amsterdam Zuidoost het Wereldkampioenschap Dammen 2005 plaats.

Dammen Het is de eerste keer dat in Zuidoost een dergelijk sporttoernooi wordt georganiseerd. Aan het toernooi nemen de 40 beste dammers van de wereld deel, waaronder de huidige wereldkampioen A. Georgiev, voormalige wereldkampioen A. Schwarzman en de Nederlands kampioen K. Thijssen.

Het WK Dammen wordt in opdracht van de Wereld Dambond georganiseerd door de stichting Damontwikkeling Zuidoost. Deze stichting is al jaren verantwoordelijk voor de organisatie van het Bijlmerdamtoernooi.

Veel Afrikaanse spelers

Dammen is Amsterdam Zuidoost een populaire sport en mede door de deelname van een groot aantal spelers van het Afrikaans continent is het WK een aansprekend toernooi voor een belangrijk deel van de bevolking in Zuidoost.

Opening en locatie

De openingshandeling van het WK wordt verricht door loco burgemeester Mark van der Horst. Stadsdeelwethouder Sport Pieter Litjens doet de openingstoespraak.

De opening en het toernooi vinden plaats in het AC Hotel, Provincialeweg 38 in Amsterdam Zuidoost. Het WK Dammen wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het stadsdeel Zuidoost. Het toernooi is gratis toegankelijk voor publiek.