CDA
04-10-05
Presentatie jubileumrapport 'Vertrouwen in mensen'

Op donderdag 6 oktober zal het jubileumrapport worden overhandigd aan premier Balkenende en partijvoorzitter Van Bijsterveldt.

Sjaak van der Tak, voorzitter van de jubileumcommisie, zal het eerste exemplaar van Vertrouwen in mensen - Plaatsbepaling en koers van de christen-democratie uitreiken. Jan Peter Balkenende en Marja van Bijsterveldt zullen vervolgens een eerste reactie geven. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het HOF (Promotie Haags Vrijwilligerswerk) in Den Haag en duurt van 17.00 tot 18.00 uur.

De bijeenkomst wordt geopend door de heer Rein van Baar (directeur HOF). Daarna komt de Vrijwilliger van de Maand aan het woord. Vervolgens zal Sjaak van der Tak het rapport Vertrouwen in mensen Plaatsbepaling en koers van de christen-democratie toelichten en het eerste exemplaar overhandigen aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt en minister-president Jan Peter Balkenende.

Het rapport Vertrouwen in mensen - Plaatsbepaling en koers van de christen-democratie gaat in op een aantal grote uitdagingen voor de middellange termijn op terreinen als: duurzaamheid, sociaal-economisch beleid, maatschappelijk middenveld, rechtsstaat en democratie. Op deze terreinen maakt de commissie een aantal fundamentele keuzes.

Het rapport gaat over de plaatsbepaling en koers van het CDA. Met dit rapport en de discussie daarover binnen en buiten de partij start het proces om te komen tot een nieuw verkiezingsprogramma voor de periode 2007-2011.

Het rapport is geschreven door een breed samengestelde partijcommissie onder leiding van Sjaak van der Tak (in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Westland).

Het rapport is vanaf donderdag 6 oktober a.s. 11.00 uur af te halen op het CDA Bureau, Dr. Kuyperstraat 5 te Den Haag of bij de afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede-Kamerfractie. Op de tekst van het rapport rust een embargo tot 6 oktober a.s. 17.00 uur.