CDA
04-10-05
Jubileumactiviteiten in oktober
Op 11 oktober a.s. bestaat het CDA 25 jaar. De komende weken is er daarom een reeks van jubileumactiviteiten waaraan tal van CDA'ers deelnemen.

Onderstaand treft u de hoofdlijnen van de programmas van de jubileumactiviteiten aan.

Donderdag 6 oktober a.s.: presentatie jubileumrapport Vertrouwen in mensen

Presentatie Jubileumrapport Vertrouwen in mensen Plaatsbepaling en koers van de christen-democratie. Dit rapport van de Jubileumcommissie wordt door commissievoorzitter Sjaak van der Tak (in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Westland) gepresenteerd en overhandigd aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt en minister-president Jan Peter Balkenende.

Locatie: het HOF (Promotie Haags Vrijwilligerswerk, Riviervismarkt 2) te Den Haag
Tijd: 17.00-18.00 uur

Zaterdag 8 oktober: Jubileumconferentie over Solidariteit tussen generaties

Jubileumconferentie over solidariteit tussen generaties, met als titel Bouw mee aan onze toekomst!
Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen houdt de openingstoespraak. Na het debat met minister Van der Hoeven zijn er deelsessies over onder meer de toekomst van de sociale zekerheid, de toekomst van de AOW en discriminatie op de arbeidsmarkt. Aan deze deelsessies wordt actief deelgenomen door vertegenwoordigers van sociale partners en voorzitters van jongerenorganisaties. Na de lunch worden de resultaten van de deelsessies gepresenteerd. CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt sluit de bijeenkomst af.

Locatie: Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1 te Arnhem Tijd: 10.30 uur- 14.30 uur

Dinsdag 11 oktober: presentatie jubileumboek 25 jaar CDA: Tussen macht en inhoud

Eerste exemplaren van het jubileumboek worden door CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt overhandigd aan de oud-minister-presidenten Piet de Jong, Dries van Agt, Ruud Lubbers en aan minister-president Jan Peter Balkenende. De oud-premiers geven kort hun visie op 25 jaar CDA. Premier Balkenende sluit de bijeenkomst af met een toespraak, eveneens over 25 jaar CDA. Voor deze bijeenkomst zijn de (oud-)bewindspersonen, Eerste- en Tweede-Kamerleden en leden van het Europees Parlement uitgenodigd.

Locatie: oude vergaderzaal van de Tweede Kamer
Tijd: 16.00-17.30 uur, daarna informeel samenzijn.

Zaterdag 15 oktober: oecumenische viering van Woord en Gebed in de St. Janskathedraal te Den Bosch

Voorgangers in deze viering zijn: mgr. Drs. A.L.M. Hurkmans (bisschop van Den Bosch) en mevrouw ds. P. van der Burg (predikant en werkzaam bij het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. De Schola Cantorum van de St. Janskathedraal verleent haar medewerking.

Aanvang: 10.30 uur
Na afloop is er vanaf 12.00 uur gelegenheid voor informele ontmoeting in het Theater aan de Parade.