Hersenstichting-Mediaprijs 2005

Hersenstichting nederland

Op donderdag 6 oktober 2005 wordt tijdens de dertiende Publieksdag van de Hersenstichting voor de vierde maal de Hersenstichting-Mediaprijs uitgereikt, in de Jaarbeurs (Beatrixtheater) te Utrecht. Deze tweejaarlijkse prijs, bestaande uit 1.500 euro, is bedoeld ter stimulering van journalisten (RTV en schrijvende pers) tot 35 jaar die over hersenen en hersenaandoeningen schrijven.
Winnaar van de Hersenstichting-Mediaprijs 2005 is Dagmar van der Neut, redacteur van 'Psychologie Magazine'.

Uit het juryrapport:
' In tegenstelling tot eerdere jaren had de jury het dit keer niet echt moeilijk om tot een keuze te komen. Ondanks de goede kwaliteit van de andere inzendingen sprong één er met kop en schouders bovenuit. De inzendster liet zichzelf beoordelen op vier door haar geschreven tijdschriftartikelen. In de jurybijeenkomst kwamen naar aanleiding daarvan kwalificaties als 'sappig', 'oorspronkelijk', en 'toegankelijk' voorbij. Verder is de jury van mening dat de artikelen van menselijke betrokkenheid getuigen en is de gegeven achtergrondinformatie goed. Ook waardeert de jury de breedte van deze informatie: zowel nuttig voor de patiënt als voor zijn omgeving. De inzendster is een goede interviewster: ze weet de geïnterviewden leuke, prikkelende uitspraken te ontlokken .'

De Hersenstichting Nederland stelt zich als doel de preventie en behandeling van hersenaandoeningen te verbeteren. Daartoe financiert zij wetenschappelijk onderzoek, stimuleert zij samenwerking tussen organisaties op hersengebied en geeft zij voorlichting en informatie over hersenaandoeningen. De Hersenstichting rekent zowel de neurologische als psychiatrische aandoeningen tot haar terrein.

Nadere informatie bij Hersenstichting Nederland, Aagtje Smid, 070-302 47 48, asmid@hersenstichting.nl; op 6 oktober 2005 bereikbaar onder nummer 06-480 127 38.