Persbericht
Den Haag, 6 oktober 2005
Halder onderhandelt over het verwerven van een belang in De Groot International
De in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij Halder is in onderhandeling met de familie De Groot over het verwerven van een belang in De Groot International. De Groot International (www.degroot-int.nl) is een internationale onderneming actief op het gebied van import, distributie en export van groenten en fruit.
Wat 50 jaar geleden begon als een eenmansfruithandel is uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie met meer dan 100 medewerkers. De Groot International genereerde in 2004 een omzet van 118 miljoen euro. De hoofdvestiging is gelegen in Hedel (Nederland), de klanten van De Groot zijn evenwel wereldwijd verspreid. Retail organisaties zijn belangrijke afnemers van De Groot. Naast de traditionele handel en gekoelde opslag beschikt De Groot International over computergestuurde bananenrijpkamers, verpakkingslijnen en een eigen transportonderneming.
Alle betrokken partijen hebben besloten om, volgend op deze mededeling, geen verdere informatie te verstrekken.
Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,2 miljard euro onder beheer. Halder richt zich op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen euro. Halder participeert in Nederland onder meer in Geveke (technische groothandel en systeemintegrator), Euretco (dienstverlener voor de non-food detailhandel), Novagraaf (merkrechten en patentbescherming), ANP (persagentschap) en Bever Zwerfsport (detailhandel gespecialiseerd in buitensportartikelen).
Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Ward Bouwers (directeur)
Tel: 070 3618 618
E-mail: bouwers@halder.nl
HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --