Gemeente Sneek


Volg een cursus via de gemeente
De gemeente Sneek vindt het belangrijk dat inwoners meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en in hun persoonlijk leven. In het kader van de volwasseneneducatie heeft de gemeente een groot aantal cursussen/programma's voor verschillende groepen bewoners ingekocht bij het Friesland College.

Het gaat om de volgende mogelijkheden.

Nederlands, rekenen, internet en e-mail
Het niveau waarop u deze programma's kunt volgen varieert. Sommige programma's zijn bedoeld voor inwoners die niet zo veel ervaring hebben met lezen of schrijven. Ook zijn er programma's voor inwoners die hun niveau van het Nederlands of rekenen willen verhogen. En er zijn inwoners die nu toch echt de computer willen leren gebruiken. U krijgt een programma op maat, waarin u ook uw eigen tempo bepaalt. U kunt de programma's volgen in Sneek, of bij voldoende aanmeldingen in onze gemeente zelf. Kosten/eigen bijdrage circa 25,-.

Voortgezette opleidingen voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar Deze opleiding is gericht op het (alsnog) behalen van een diploma of certificaten (of delen daarvan) voor mavo, havo of vwo. U kunt deze opleiding volgen in Leeuwarden en Heerenveen. Bij aanmelding zal samen met het Friesland College gekeken worden of u valt binnen de opgestelde criteria.

Informatie en aanmelding
Wilt u zich aanmelden of informatie inwinnen, dan kan dat:


* telefonisch bij de contactpersoon van het Friesland College, mevrouw Maryke Wolters
T. (0515) 42 96 29
bij de balie van het Friesland College aan de Kerkhoflaan in Sneek
* of schriftelijk:
Friesland College
t.a.v. mevrouw M. Wolters
Postbus 173
8600 AS SNEEK

In principe is instroom wekelijks mogelijk. Bij teveel aanmeldingen kan er tijdelijk een stop op de instroom komen.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 5-10-2005