Ingezonden persbericht

AUDIOserver.nl introduceert podcasting

"Kerken 'Spread the word' via uw eigen podcast."

DEVENTER, 20051006 -- Kerken die hun samenkomsten uitzenden via AUDIOserver.nl kunnen deze vanaf vandaag ook podcasten. Luisteraars kunnen automatisch de opgenomen uitzendingen op hun MP3-speler downloaden. Podcasts maken een ferme opmars. Er zijn wereldwijd 15.000 podcasts en elke week komen er 1.000 nieuwe bij. Het aantal mensen dat naar podcasts luistert wordt geschat op 10 miljoen. Vooral voor kerken zijn er kansen 'to spread the word' via dit moderne medium. Het kan een nieuw evangelisatiemiddel zijn.


Een podcast is een soort radioprogramma waarvan de opname van het internet naar een MP3-speler wordt gekopieerd en afgespeeld. De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en broadcasting (Engels voor uitzenden). Het is een moderne techniek, waarmee ook kerkdienstopnamen automatisch op een MP3-speler te downloaden zijn. Het is nu mogelijk om de preek van afgelopen zondag later in de week tijdens de spits nog eens na te luisteren.

AUDIOserver.nl biedt op dit moment als enige in Nederland de aangesloten kerken de mogelijkheid om hun opgenomen kerkdiensten te podcasten. Hiermee krijgen luisteraars de mogelijkheid om eenvoudig en automatisch de meest recente preken op hun MP3-speler of PC af te spelen.

Sinds november 2004 helpt AUDIOserver.nl kerken met het uitzenden van kerkdiensten via internet als vervanging van het KPN kerktelefoonsysteem. De rechtstreekse uitzendingen kunnen automatisch opgenomen worden op de website.

Kerken kunnen het podcasten gratis proberen tijdens de introductieperiode die loopt tot eind december 2005. Daarna geldt het normale tarief van ¤0,05 per uur dat er geluisterd wordt.Voor luisteraars is het abonneren op een podcast gratis.

Podcasten laat zien dat een internet-kerktelefoonsysteem toekomstvast is en telkens nieuwe mogelijkheden biedt omdat het gebaseerd is op moderne internetstandaarden.

Inmiddels zenden meer dan 80 kerken hun diensten op internet uit met het systeem. Deze kerken kiezen voor AUDIOserver.nl omdat ze daarmee een modernere, eenvoudiger en goedkopere internet-kerktelefoonoplossing krijgen.
Kijk voor de beschikbare podcasts op audioserver.nl/podcast




Klaas Jan Wierenga