Ingezonden persbericht

Erwin Olaf opent eerste Holland Unique Photo Festival

Olympisch Stadion Amsterdam omgetoverd tot fotografiegalerie

AMSTERDAM, 20051006 -- Vandaag is het eindelijk zover! Vanaf 18 uur vindt het openingsprogramma van het allereerste Holland Unique Photo Festival plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam plaats! De opening wordt door niemand minder dan de gerenommeerde fotograaf Erwin Olaf verricht.


Het HUP Festival zal van 6 t/m 9 oktober 2005 bezit nemen van het Amsterdamse Olympisch Stadion. Het Olympisch Stadion in Amsterdam als één grote fotografiegalerie waar honderden foto's van vele Nederlandse topfotografen bewonderd en zelfs gekocht kunnen worden. En waar ook uiteenlopende aan fotografie gelieerde activiteiten zullen plaatsvinden. We geven u hierbij een opsomming:

* Op 6 oktober vanaf 18.00 uur. De openingsavond voor vele fotografieliefhebbers, verzamelaars, fotografen en andere genodigden. Opening door Erwin Olaf.
* Mobile Phone Photography Party op de late vrijdagavond.
* Discussiesessies over de toekomst van fotografie als kunst op zaterdag.
* Early Birds aanbiedingen: Voor de vroege bezoekers een 50 euro korting op 4 topfoto's van gerenommeerde fotografen.
* Workshops voor kinderen door ervaren fotografen.
* 'Portrait on location' door een topfotograaf
* Een VIP diner op de zaterdagavond waarvan de opbrengst naar de Johan Cruijff Foundation gaat. Deelnemers ontvangen een genummerde, gesigneerde fotoprint van Boudewijn Neuteboom, Frits Berends, José van Riele of Yamandu.
* Voetbalwedstrijd 'Uruguay - Nederland' (zaterdag om 16.00 uur) tussen amateurs en/of profs in het kader van Yamandu's fotografieproject www.uruguayoscampeones.com.
* Boekaanbiedingen in de Festival bookstore van Artimo.
* Gratis bootvervoer op zaterdag en zondag (10-18 uur) via The Canal Company naar FOAM (Fotomuseum Amsterdam, www.foam.nl) en weer terug. FOAM tentoonstelt dat weekend 50 jaar World Press Photo.
* Uitreiking Unique Photography Award op zondag 9 oktober aan een getalenteerde fotograaf (tot 35 jaar) met een uitzonderlijke fotoserie. De prijs is een initiatief van HUP Gallery en Kwak & van Daalen & Ronday drukkers.

De toegang tot het festival is gratis.
Kijk voor nadere details en het meest actuele programma op www.hupfestival.nl

Olympisch Stadion Amsterdam: Goed bereikbaar
Holland Unique Photo Festival is een festival dat Amsterdam verdient en wat tot nu toe ontbreekt op de internationale fotografiekalender. Waar met name de verschillende nationale fotofestivals (zoals Naarden en Noorderlicht) zich richten op exposeren, zal dit festival zich meer richten op verkoop. Het Festival is een must voor fotografieliefhebbers, verzamelaars, instellingen en bedrijven en uiteraard ook voor de vele fotografen zelf. Dat het eerste Holland Unique Photo Festival in het Olympisch Stadion plaatsvindt is geen toeval. Het Stadion is zeer goed bereikbaar vanaf de ring en vanuit de binnenstad. Er is volop parkeerruimte onder het stadion en de locatie is zeer overzichtelijk en compact voor bezoekers.

Over het HUP Festival
Het eerste Holland Unique Photo Festival is een initiatief van Roy Kahmann (www.vintagephoto.nl) en Georgy Bedier de Prairie (Vakzuid Amsterdam), met als doelstelling de Nederlandse fotografie als aan te schaffen kunstobject op een vernieuwende wijze bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De organisatie is in handen van online galerie Vintagephoto.nl, Vakzuid, Hup Gallery Amsterdam en vele ervaren mensen uit de fotografiewereld.




Holland Unique Photo Festival 2005