Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LaCie introduceert de Big Disk Hi-Speed USB 2.0


* Tot 1 TB opslagcapaciteit in een solide aluminium behuizing
* USB-connectiviteit en gebruik zonder installatie van software
* Nieuwste koeltechnologie

· One-Click Backup Software

Amsterdam, 6 oktober 2005 - LaCie introduceert de LaCie Big Disk Hi-Speed USB 2.0, een betaalbare en gebruikersvriendelijke harde schijf met een hoge opslagcapaciteit tot 1 TB. Via een USB-poort is deze drive eenvoudig aan te sluiten op alle typen PC's zonder installatie van software. Hierdoor is de LaCie Big Disk Hi-Speed USB 2.0 ideaal voor het maken van backups van diverse werkstations en voor het gebruik van toepassingen die veel ruimte vergen. De draagbare drive heeft een robuuste aluminium d2-behuizing. Deze drive is het eerste product dat standaard met One-Click Backup software wordt geleverd, waardoor het mogelijk is om bestanden in één klik op te slaan.

Zodra de drive is aangesloten op de universele USB-poort van een PC of Mac is uitwisseling van afbeeldingen, grote bestanden of kantoordocumenten direct mogelijk. "Gebruiksgemak is absoluut kenmerkend voor de LaCie Big Disk Hi-Speed USB 2.0.", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "In combinatie met de hoge prestaties en de betaalbaarheid biedt deze complete drive de beste kwaliteit in zijn prijsklasse."

De Big Disk Hi-Speed USB 2.0-modellen van 500 GB en 600 GB hebben geen ventilator en werken daardoor bijna geruisloos. Bij het 1 TB-model zorgt de nieuwe Smart Fan-technologie voor automatische koeling als dat nodig is. Bovendien is er door de aluminium d2-behuizing een betere spreiding van de warmte. Deze wordt weggevoerd van de interne schijf wat de levensduur ten goede komt. De drives zijn te stapelen, in een rek te monteren of rechtop te plaatsen.

Prijzen
300964EK 500 GB Big Disk USB2.0 319 EUR incl. BTW 300990EK 600 GB Big Disk USB2.0 459 EUR incl. BTW 300966EK 1 TB BigDisk USB2.0 949 EUR incl. BTW

Beschikbaarheid
De LaCie Big Disk Hi-Speed USB 2.0 is beschikbaar vanaf eind oktober via de LaCie-websites en het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. De Big Disk Hi-Speed USB 2.0 wordt geleverd met alle benodigde kabels en twee jaar beperkte garantie. Kijk voor meer informatie op: www.lacie.nl of http://www.lacie.com/be/products/product.htm?pid=10188 en http://www.lacie.com/be/products/product.htm?pid=10312

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.