Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Serene: puur en simpel design, gecombineerd met hoogwaardige technologie

Samsung en Bang & Olufsen presenteren uniek concept voor mobiele telefonie

Delft, 6 oktober 2005 - Samsung Electronics en Bang & Olufsen presenteren Serene. Dit unieke concept voor mobiele telefonie breekt met alle traditionele mobiele telefoons. Serene staat voor puur, simpel en hoogwaardige kwaliteit. Deze tijdloze designtelefoon van Samsung is het ultieme antwoord voor mensen die op zoek zijn naar de allerhoogste kwaliteit en tegelijkertijd eenvoud en gebruikersgemak eisen.

Serene is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Samsung en Bang & Olufsen. Sinds het begin van 2004 hebben de twee ondernemingen intensief samengewerkt om een mobiele telefoon te ontwikkelen, waarmee gebruikers comfortabel en gemakkelijk kunnen communiceren. Het resultaat is een uniek product. Elk aspect in het design en de technologie is zorgvuldig doordacht en verbindt vorm en functionaliteit. Dit maakt het geraffineerde design en het gebruik van de telefoon elegant en simpel.

Uit de combinatie van de conceptuele kracht van Bang & Olufsen en Samsungs leidende positie in hoogwaardige technologie voor mobiele telefoons is een totaal afwijkend concept voor mobiele telefonie ontstaan. "Serene is het resultaat van Samsungs visie, waarbij we continu onze grenzen verleggen om onze consumenten unieke mobiele telefoons te kunnen presenteren", vertelt Kitae Lee, President Telecommunications Business bij Samsung Electronics. "We koesteren Serene als een mobiele telefoon die staat voor kwaliteit en gemak. De gebruiker ervaart de samenhang met andere producten van Bang & Olufsen door het design van de mobiele telefoon en het gebruikersgemak", vertelt Torben Ballegaard Sørensen, CEO van Bang & Olufsen.

Serene bestaat uit twee gelijke delen die samengehouden worden door een fraai vormgegeven scharnier van aluminium. Het display en de microfoon zijn in de onderste schelp van de telefoon geplaatst. Het cirkelvormige toetsenbord en de boxen bevinden zich in de bovenste schelp met in het midden daarvan een elegant wiel. De gebruiker stuurt met de duim dit wiel aan en bedient zo alle basisfuncties. Ook de kleuren, lettertypen en het formaat van het display zijn geselecteerd met een logische bediening als uitgangspunt. Het relatief grote breedbeelddisplay - dat 180º gedraaid kan worden - maakt berichten lezen en schrijven nog makkelijker. Door het aantal functies op de mobiele telefoon beperkt te houden, vermindert bovendien het aantal menu's.

Serene wordt standaard geleverd met een driehoekig docking station (lader) van geanodiseerd aluminium. Voor klanten van Bang & Olufsen is er een speciale DECT-houder beschikbaar. Hiermee kan de gebruiker van de Serene-mobiele telefoon zijn digitale telefoonboek afstemmen op het draadloze huissysteem van Bang & Olufsen.

Serene is in Nederland verkrijgbaar in het laatste kwartaal van 2005, in de winkels van Bang & Olufsen en bij geselecteerde Samsung-retailers. De verkoopadviesprijs bedraagt ¤ 1.100,- bij de winkels van Bang & Olufsen. Dit bedrag is inclusief B.T.W. en de speciale DECT-houder. Bij de geselecteerde Samsung-retailers is de mobiele telefoon zonder DECT-houder verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 1.000,-, inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.