Ingezonden persbericht


RECORDPOPULATIE VOOR HET DOLFINARIUM!

HARDERWIJK, 6 oktober - Met de geboorte van een dolfijn, woensdagavond, heeft het Dolfinarium een recordpopulatie van 28 dolfijnen gekregen. Nog nooit waren er zo veel dolfijnen in het zeezoogdierenpark. Vorige week woensdag was er al een geboorte en eerder dit jaar kwamen er ook al twee dolfijnen ter wereld.

Sinds de bouw van de Odiezee (1997) is het aantal geboortes flink toegenomen. De Odiezee is een natuurlijke biotoop met 13 miljoen liter zeewater. Het Dolfinarium is trots op de diversiteit van haar groep dolfijnen. Oud en jong zwemmen in de Odiezee. Het oudste dier is 43 jaar. Door natuurlijk verloop in de groep zal overigens nooit de maximumcapaciteit van de Odiezee worden bereikt.

De nieuwe aanwinst verkeert in goede gezondheid. Het geslacht van het dier is nog niet bekend. De dolfijn heeft nog geen naam. Op de website van het Dolfinarium www.dolfinarium.nl kunnen mensen hun favoriete naam doorgeven.

Hoewel het Dolfinarium vanzelfsprekend opgetogen is over de geboorte van de baby, moet worden afgewacht of hij/zij zal overleven. Elke dolfijn, in het wild of gevangenschap, is direct na de geboorte erg kwetsbaar.

Voor het Dolfinarium zijn de geboortes een geweldig cadeau. Het park bestaat dit jaar 40 jaar en is afgelopen maanden ingrijpend verbouwd. Het Dolfinarium viert haar verjaardag met nieuwe shows, nieuwe speeltuinen en verrassende ontmoetingen en nu dus ook met een vierde babydolfijn!


---

Noot voor de redactie,