Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 6 oktober 2005

OctoPlus kiest voor iRenaissance van Ross Systems

ERP-systeem voor OctoPlus International Holding belangrijk voor verdere groei en professionalisering

OctoPlus, een vooraanstaand biotechnologiebedrijf uit Leiden, gespecialiseerd in de farmaceutische ontwikkeling van medicijnen, heeft gekozen voor iRenaissance, het ERP-systeem van Ross Systems.

"Wij zijn naar een ERP-systeem op zoek gegaan, omdat onze automatisering geen gelijke tred hield met de groei van ons bedrijf", zegt Hans Pauli, CFO van OctoPlus. "Onze activiteiten zijn flink uitgebreid en de werkprocessen werden gaandeweg veel complexer. Met het ERP-systeem willen we administratieve taken zoals de registratie van uren, de inkoop en de facturatie optimaliseren en tevens de ondersteunende processen als relatiebeheer, planning, productie, voorraadbeheer, logistiek en projectmanagement professionaliseren. Bovendien kunnen we met behulp van het systeem de financiële rapportage stroomlijnen en krijgen we een veel beter inzicht in de stand van zaken. Ook verwachten we een aantal efficiencyvoordelen te kunnen realiseren, simpelweg vanwege het feit, dat gegevens nog maar één keer ingevoerd hoeven worden, waardoor de administratieve procedures versneld worden en bovendien veel betrouwbaarder zijn."

OctoPlus heeft de financiële en administratieve software van Ross Systems aangeschaft. De processen inkoop, verkoop, productie, logistiek, voorraadbeheer, planning en project management worden met behulp van iRenaissance ingericht en ook de CRM-module wordt geïmplementeerd. De implementatie en inrichting van het systeem starten eind september en zullen medio 2006 afgerond worden.


---

Noot voor de pers: Meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rosssystems.nl. Voor informatie over Ross Systems Benelux: info@rossinc.com of via telefoon: 030-2888454.

Over Ross Systems
Ross Systems brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producerende bedrijven in de chemie, farmacie, natuurlijke producten en de voedingsmiddelenindustrie. iRenaissance voorziet in oplossingen voor inkoop, verkoop, productie, planning en forecasting, supply chain management, warehouse management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 ondernemingen in Amerika, Europa en Azie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen. Ross Systems is onderdeel van CDC Corporation (NASDAQ: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties. Bij het bedrijf werken meer dan 2.000 werknemers en is wereldwijd actief. .

Over OctoPlus
OctoPlus uit Leiden is een biotechnologiebedrijf, dat zich bezighoudt met de farmaceutische ontwikkeling van medicijnen en technologieën voor de dosering van medicijnen. Het bedrijf heeft zich toegelegd op twee specialismen: het oplossen van complexe formuleringsproblemen zodat een medicijn optimaal functioneert en bijvoorbeeld geen stabiliteitsproblemen meer vertoont. Daarnaast heeft OctoPlus technologieën ontwikkeld waarmee intraveneus toegediende medicijnen gedurende meerdere dagen of weken in het lichaam worden afgegeven, zodat het minder vaak toegediend hoeft te worden. OctoPlus is vanaf de oprichting in 1995 gegroeid naar ruim 100 medewerkers. Begin dit jaar staken investeerders nog ruim 18 miljoen euro in het bedrijf om verdere groei mogelijk te maken.